Barem simulare Evaluare națională 2024. Cum sunt punctați elevii DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost publicat baremul pentru proba la Limba și literatura română de la simularea Evaluării Naționale, care a avut loc azi. 

Elevă la examen - simulare evaluarea nationala - subiecte FOTO Inquam / George Călin

Barem simulare Evaluare națională 2024

Elevii de clasa a VIII-a au primit două texte  şi anume un fragment din romanul "În umbra ei", de Simona Antonescu, și unul din articolul profesorului Liviu Papadima intitulat "Pisica mea în sala de lectură", publicat în Dilema veche în 2017.

La primul subiect, elevii au avut de răspuns la mai multe întrebări și de rezolvat mai multe cerințe, iar la cel de-al doilea au  avut de scris o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să prezinte rezumatul primului text. 

image
image
image

Marți, 6 februarie, are loc proba scrisă la Matematică. Simularea Evaluării Naționale se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Calendar Simulare Evaluare Națională 2024

  • 5 februarie 2024 - Limba și literatura română, proba scrisă
  • 6 februarie 2024 - matematică, proba scrisă
  • 7 februarie 2024 - Limba și literatura maternă, proba scrisă
  • 23 februarie 2024, comunicarea rezultatelor

În județul Dolj, în urma finalizării probei, procentul de prezență la simularea probei scrise la Limba și literatura română este de 87,45%. 4.292 de elevi au fost prezenți și 616 au absentat. Potrivit ISJ Dolj, nu au fost elevi eliminați din examen și nu au existat tentative de fraudă.

Ce trebuie să știm despre evaluarea digitalizată 

Ce se întâmplă după ce sunt predate lucrările? Căci abia de acum încolo începe, practic, noutatea acestor examene. Profesorii le scanează în prezența elevilor folosind scannere speciale, conectate la un laptop sau calculator pe care este instalată aplicația de evaluare digitalizată. „Lucrările elevilor sunt de tip broșură, capsate și nu poți să le introduci în scanerele obișnuite, astfel că a fost nevoie de unele speciale. Operarea este foarte simplă, scanerul are un buton fizic și unul virtual. Scanarea se face fără secretizarea primei pagini, cu nume cu tot (…) După ce a fost scanată, lucrarea fizică se introduce în plic, se sigilează, se păstrează sigilată, nu umblam la ea“, a mai explicat secretarul de stat Sorin Ion.

Odată introduse în aplicație, lucrările sunt distribuie aleatoriu către doi profesori evaluatori care le corectează tot digital. Nota finală este media aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire a notelor acordate și calculată de aplicația informatică de pe platformă. Dacă diferența între cele două note este mai mare de un punct, lucrarea este transmisă automat și aleatoriu către alți doi evaluatori. Apoi, se calculează din nou media finală ținând cont doar de evaluarea ultimilor doi profesori.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite