BAC 2015. Emoţii la prima probă orală a examenului de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Aproape 170.000 de elevi au intrat în perioada de foc a examenului de Bacalaureat, ce a debutat luni cu prima probă orală, la Limba Română. Examenul la această disciplină continuă şi marţi pentru elevii repartizaţi corespunzător, urmând ca miercuri şi joi, o parte dintre elevi să susţină şi proba orală la limba maternă.

Emoţiile au fost mari, însă cei mai mulţi dintre tineri s-au descurcat onorabil la una dintre probele fără greutate în media finală a Bacalaureatului, susţin profesorii din comisiile de examen.

„Este primul examen oral din viaţa lor şi este firesc să aibă emoţii, dar având în vedere dificultatea medie, cred că sunt emoţii moderate. Totuşi, unii dintre elevi, privind profesorul în faţă, se pierd puţin, le tremură vocea. Când observăm emoţii mari încercăm să-i încurajăm, să-i sprijinim, să vadă că profesorii sunt de partea lor”, povesteşte Ecaterina Stanca, profesoară de Limba şi Literatura Română, la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală.

„Încălzirea“ pentru examenul scris

Subiectele, două la număr, le primesc pe un bilet atunci când intră în sala de examen. Elevii mai primesc o ciornă şi timp de aproximativ 15 minute se pot gândi la subiectele primite. Primul subiect este format dintr-un set de întrebări despre un text la prima vedere. La al doilea subiect, elevului i se cere opinia vizavi de o temă dată. „Este o pregătire pentru examenul scris. Textul argumentativ solicitat este aproape identic cu cel de la subiectul al doilea de la proba scrisă, aşa că le este de folos”, susţine Ecaterina Stanca.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite