BAC 2012. Începând de luni, aproape 100.000 de candidaţi sunt aşteptaţi la sesiunea de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii de liceu care au picat în iunie examenul de bacalaureat intră de luni în focurile sesiunii de toamnă FOTO: Mediafax
Absolvenţii de liceu care au picat în iunie examenul de bacalaureat intră de luni în focurile sesiunii de toamnă FOTO: Mediafax

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat din acest an va începe luni, 20 august, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi, respectiv, limba maternă. Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, peste 99.000 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să susţină cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. Aceştia au fost repartizaţi în 304 centre de examen.

Primele probe de evaluare a competenţelor lingvistice se vor desfăşura pe 20, 21 şi 22 august. În aceste zile, absolvenţii de liceu vor susţine proba de limbă maternă. 

A doua probă, cea de evaluare a competenţelor pentru o limbă de circulaţie internaţională este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce proba pentru competenţele digitale se va desfăşura în zilele de 23 şi 24 august.

Pentru aceste probe de competenţe, candidaţii nu vor primi note sau calificative admis/respins. Profesorii examinatori vor stabilii nivelul de competenţă, conform standardelor europene recunoscute în domeniu.

Prima probă scrisă din a doua sesiunea a bacalaureatului, se va desfăşura luni, 27 august, la limba şi literatura română, aceasta fiind urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă.

A doua probă, cea obligatorie a profilului, este programată pentru ziua de miercuri, 29 august. Iar a treia probă scrisă, cea la alegere - a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august.

Rezultatele vor fi afişate pe 2 septembrie. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, se vor depune contestaţiile, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.

La prima sesiune a bacalaureatului din 2012, din vară, rata de promovare a elevilor a fost de 44,41%, după soluţionarea contestaţiilor, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite