Au început înscrierile copiilor la creşă şi la grădiniţă. Ce acte sunt necesare

0
0
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Părinţii care au copii cu vârste între 3 şi 6 ani pot depune, începând din 30 mai, dosarele de înscriere la grădiniţă.

Dacă numărul cererilor va fi mai mare decât numărul locurilor libere, grădiniţele pot să aplice criterii de departajare generale şi specifice. Astfel, au prioritate copiii orfani de un părinte sau de ambii, cei care au un frate înscris în aceeaşi unitate de educaţie sau un grad de handicap dovedit medical. 

Criteriile specifice de departajare sunt stabilite de fiecare unitate de învăţământ preşcolar sau cu grupe de preşcolari, cu aprobarea consiliului de administraţie al acesteia şi cu avizul consilierului juridic al inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti. Grădiniţele sunt obligate să posteze pe site-ul unităţii de învăţământ/ISJ şi/sau la avizier, la loc vizibil, pentru toţi cei interesaţi, numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2022-2023 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare), precum şi criteriile pentru înscrierea copiilor.

Unităţile de învăţământ preşcolar particular au obligaţia de a afişa şi informaţii privind statutul grădiniţei, respectiv: autorizată să funcţioneze provizoriu sau acreditată ARACIP. Tot pe 30 mai a început şi înscrierea la creşă a copiilor sub 3 ani, proces care se va încheia la finalul lui august.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă o copie a certificatului de naştere al copilului, copii după actele de identitate ale părinţilor, adeverinţa de angajare pentru fiecare părinte, adeverinţă privind starea de sănătate a copilului şi avizul epidemiologic. 

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite