Articol publicitar

Alege un lider! Fii student la ASE! 9-16 iulie – Înscrieri la programele universitare de Licenţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ase

Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului superior economic şi de administraţie publică din Europa de Sud-Est, scoate la concurs peste 6500 de locuri la programele universitare de licenţă, aproape jumătate finanţate de la bugetul de stat.

Procesul de admitere la ASE se va desfăşura ONLINE pe platforma instituţională admitere.ase.ro.   

ASE a lansat deja aplicaţia https://inscriere.ase.ro/ prin care candidaţii îşi pot genera încă de acum contul personal în vederea înscrierii şi parcurgerii etapelor concursului de admitere pentru o prelucrare mai rapidă a datelor şi scurtarea procesului de înscriere.  

Înscrierile încep vineri, 9 iulie şi se încheie vineri, 16 iulie la ora 16:00.  Candidaţii vor încărca documentele de concurs pe platforma admitere.ase.ro. Taxa de înscriere la programele universitare de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, este de 120 de lei (include două opţiuni), iar taxa pentru fiecare opţiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licenţă, învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opţiunilor (excepţii, candidaţi scutiţi de plata taxei de înscriere). Taxa de înscriere se poate plăti online, prin intermediul aplicaţiei, în cadrul procesului de înscriere.  

ase

Concursul de admitere constă din:  

  • eseul motivaţional;
  • testul de competenţă lingvistică (se va desfăşura online), susţinut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau programul de Limbi moderne aplicate şi nu au un Certificat de competenţă lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);  
  • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).  

ASE vine cu o ofertă de 35 de programe universitare de licenţă, în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Facultăţile ASE sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administraţie şi Management Public; Business şi Turism; Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică; Contabilitate şi Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară şi a Mediului; Economie Teoretică şi Aplicată; Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori; Management; Marketing; Relaţii Economice Internaţionale. 

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziţionată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele ranking-uri de prestigiu.  

ASE şi-a continuat trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher Education Emerging Economies Universities Rankings şi a urcat în ediţia 2021 pe locul 1 între universităţile româneşti şi în segmentul 201-250 la nivel internaţional.  

ASE este cea mai bună universitate din România în domeniul Economie şi Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2021.  

ASE are programe universitare adaptate noutăţilor din mediul de afaceri. Companiile partenere ale ASE oferă stagii studenţilor, iar manageri de top vin şi prezintă studii de caz din practica cotidiană în cadrul cursurilor din ASE. Interesul fiecărei facultăţi ASE este să fie într-un dialog permanent cu marile companii pentru a fi mereu la curent cu noile cerinţe din piaţă muncii. Studenţii nostri au acces la angajatori de top, ceea ce poziţionează ASE-ul foarte bine pe piaţă muncii. Angajatorii apreciază foarte bine studiile urmate la ASE. Diploma de absolvent ASE constituie garanţia unui viitor sigur şi a celei mai bune inserţii pe piaţa muncii. 85% dintre absolvenţii noştri îşi găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultăţii în domeniul studiat, având oportunitatea de a-şi clădi un viitor sigur şi bine plătit. 

a

"Dragi candidaţi, vă invit, cu drag, să vă alăturaţi comunităţii de peste 22 000 de studenţi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului economic şi de administraţie publică din Europa de Sud-Est. Eu însumi sunt mândru să fiu absolvent al acestei universităţi. Tradiţia şi dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunităţile de învăţare, numeroasele burse de studii, mobilităţile internaţionale, condiţiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piaţa Romană poate constitui o opţiune inspirată, sigură şi de perspectivă pentru voi! Statutul de absolvent al ASE asigură o foarte bună inserţie pe piaţa muncii, o viaţă profesională de succes şi o carieră frumoasă, pe care v-o doresc din plin! Succes, dragi candidaţi!" - prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.  

ASE oferă studenţilor numeroase burse de excelenţă, de performanţă, de merit şi sociale. De asemenea, studenţii pot beneficia de peste 550 de burse de studii în străinătate, un semestru sau un an, prin programul Erasmus. Studenţii pot avea parte de o experienţă internaţională în ASE - profesori internaţionali susţin prelegeri, cursuri în cadrul programelor universitare, numeroase parteneriate pentru stagii şi practică la firme de top.  Studenţii au la dispoziţie 400 000 de volume în biblioteca ASE, spaţii moderne de învăţământ, multe facilităţi de învăţare.  

ase

Viaţa socială la ASE este una dintre cele mai active din Bucureşti şi studenţii apreciază acest lucru. În ASE există trupă de teatru, de dans, cor, echipe sportive, tabere, şcoli de vară. În ultimul an aceste proiecte au fost suspendate din cauza pandemiei, însă cu siguranţă vom reveni la aceste activităţi şi tinerii vor putea să simtă viaţa studenţească în adevăratul sens al cuvântului. 

Cu o tradiţie centenară şi peste 300 000 de absolvenţi, Academia de Studii Economice din Bucureşti este o universitate dinamică, într-o adaptare permanentă la cerinţele economiei de piaţă.  

Pentru întrebări şi informaţii detaliate despre Admitere şi ASE, candidaţii au la dispoziţie paginile instituţionale Admitere Licenţă 2021, Facebook, Grup oficial Admitere 2021, Instagram.  

ASE desfăşoară în perioada 5 – 16 iulie întâlniri zilnice pe Zoom cu candidaţii, sub genericul Info Admitere ASE 2021! La dispoziţia candidaţilor se află adresa de e-mail admitere@ase.ro şi Call center la 021.319.19.00/01 - interior 360, 306, 645 si 0372.11.78.17, 0372.11.78.18, 0372.11.78.19. La intrările în ASE se găsesc broşuri cu detalii despre Admitere şi afişe informative.  

Alege un Lider şi vei deveni un Lider! #alegeASE

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite