Admitere la Universitatea de Medicină din Bucureşti. Rectorul afirmă că şi în acest an a fost concurenţă mare: mai mult de 3 candidaţi pe un loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Ilona Andrei
Foto Inquam Photos / Ilona Andrei

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti s-a desfăşurat duminică, 24 iulie, fără incidente care să creeze disconfort viitorilor studenţi, a afirmat într-o conferinţă de presă, rectorul Viorel Jinga. De asemenea, el a spus că şi în acest an a fost concurenţă mare.

„Totul a mers fluent, au intrat la timp candidaţii şi nu a fost nicio problemă care să le creeze disconfort înainte de examen. (...) În acest an lucrurile s-au desfăşurat absolut normal", a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, potrivit Agerpres.

El a precizat că şi la sesiunea de admitere din acest an concurenţa a fost mare, la examen înscriindu-se cu 70 de candidaţi mai mulţi decât anul trecut şi cu 171 mai mulţi faţă de anul precedent.

„În Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti concurenţa a fost, din nou, şi mai mare ca anul trecut, s-au înscris cu 70 de candidaţi mai mulţi decât anul trecut şi cu 171 faţă de anul anterior. La Medicină, pe cele 718 locuri s-au înscris 2.405 candidaţi; la Stomatologie, pe 250 de locuri s-au înscris 552 de candidaţi; concurenţă foarte mare şi la Asistenţă medicală, sunt aproape trei pe loc, ceea ce ne determină ca după ce vom avea evaluarea ARACIS din acest an să cerem creşterea numărului de locuri, pentru că e bine ca asistentele medicale să fie pregătite într-un mediu universitar", a spus rectorul UMF.

Viorel Jinga afirmă că la Farmacie concurenţa a fost mică şi că domeniul ar putea fi popularizat mai mult. 

În ce a constat examenul

Examnul de anul acesta a fost grilă, cu 100 de întrebări şi s-au păstrat problemele de Fizică şi Chimie. 

„Am menţinut şi Fizica, şi Chimia, deşi alte universităţi din ţară au mai scos Fizica. Este foarte important ca acei viitori studenţi care au făcut Fizică şi chiar sunt olimpici - la nivel nu naţional, dar la nivel judeţean -, sunt foarte bine pregătiţi, şi am avut ulterior o evoluţie formidabilă la aceştia care au avut Fizică la admitere. Suntem conservatori, vom păstra atât Biologia, Fizica şi Chimia şi pentru admiterile de anul viitor", a mai declarat rectorul UMF.

Primii 50 de studenţi vor primi manuale gratuite.

„De asemenea, sunt 24 de olimpici care vor intra fără examen şi sunt 23 de candidaţi care au media 10 la bacalaureat şi cărora le urăm să obţină acelaşi 10 şi la acest examen de admitere", a arătat Jinga.

Taxa la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" va rămâne în continuare 15.000 de lei. Viorel Jinga a subliniat că banii din taxe vor fi folosiţi şi pentru renovarea şi dezvoltarea universităţii.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite