Admitere la liceu 2022, etapa a II-a

0
0
Foto ilustrativă: Arhivă
Foto ilustrativă: Arhivă

Cererile pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu 2022 se depun în perioada 1-3 august, potrivit calendarului oficial. Peste 4.990 de locuri au rămas neocupate după prima etapă de repartizare la liceu.

Cererile pentru a doua etapă pot fi depuse de cei care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, precum şi de candidaţii care au fost respinşi la licee. De asemenea, aici intră şi elevii care nu au susţinut Evaluarea Naţională. În perioada 4-5 august 2022 se realizează repartizarea candidaţilor din a doua etapă de către comisa de admitere. În perioada 8-12 august 2022, candidaţii depun dosarul de admitere la liceele la care au fost declaraţi admişi. Pe 26 iulie a avut loc înscrierea candidaţilor pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă, inclusiv a candidaţilor pe locurile speciale pentru rromi. Inspectoratul Şcolar Judeţean al Municipiului Bucureşti a publicat lista cu locurile rămase libere după prima repartizare la liceu şi ultimele medii de admitere. Cele mai multe locuri libere au rămas la liceele cu profil tehnic. Elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională vor fi repartizaţi, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora, în limita locurilor disponibile. Elevii care nu au susţinut examenul de Evaluare Naţională vor fi repartizaţi, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora, în limita locurilor disponibile. 

Acte necesare înscriere la liceu, faza a II-a  

Dosarul pentru înscriere la liceu trebuie să conţină certificatul de naştere al elevului, în original şi copie; cartea de identitate a elevului, în original şi copie, acolo unde este cazul; cartea de identitate a părinţilor, în original şi copie; sentinţa de divorţ a părinţilor, acolo unde este cazul; o adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, cu specificaţia „pentru admitere”; foaia matricolă în original; fişa medicală în original şi fişa de înscriere pe care trebuie să o completeze. 

Mai multe - Educație

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite