ADMITERE FACULTATE 2013 Probele continuă la Universitatea din Bucureşti şi la Politehnică. Topul celor mai căutate specializări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marţi s-a susţinut proba de admitere la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti    FOTO: Adevărul
Marţi s-a susţinut proba de admitere la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti    FOTO: Adevărul

ADMITERE FACULTATE 2013 / Marţi, 23 iulie, candidaţii vor susţine examenele de admitere la Facultatea de Geografie, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, proba eliminatorie la engleză de la Facultatea de Ştiinţe Politice şi a doua probă de admitere la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti este una dintre cele mai căutate specializări în ultimii ani, cu aproape 13 candidaţi pe loc, cea mai căutată specializare fiind, la fel ca în 2012, Hidrologie şi Meteorologie (aproape 18 candidaţi pe loc).

Faţă de prima specializare din topul celor mai căutate specializări ale universităţii din Bucureşti, Facultatea de Administraţie şi Afaceri, unde s-a intrat pe bază de dosar, candidaţii de la Geografie trebuie să susţină un examen de admitere, care are loc marţi, 23 iulie, la ora 15:30, intrarea în săli fiind la 14:30.

Tot marţi s-a dat, dimineaţa de la 8:00, proba scrisă la Română şi Economie de la Drept şi a doua probă de admitere la Universitatea Politehnică din Bucureşti. De asemenea, la facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti se susţine marţi, proba eliminatorie la limba engleză.

Ce urmează după examen

Candidaţii sunt declaraţi admişi în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute, iar cei admişi pe locurile de la buget au obligaţia de a confirma locul prin depunerea diplomei de bacalaureat în original la sediul facultăţii (în cazul în care nu au depus-o la înscriere). Candidaţii admişi pe locurile bugetate care nu aduc diploma de bacalaureat în original, în termenul stabilit, pierd locul respectiv, ce va fi ocupat de următorul candidat de pe listă.

După afişarea rezultatelor, dacă forma de finanţare a viitorului student este la taxă sau a fost admis la forme de învăţământ precum învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR) sau învăţământ la distanţă (ID), aceştia trebuie să anexeze la dosar şi chitanţa care să ateste achitarea taxei de studii în cuantumul stabilit de facultate.

Sesiunea de admitere din septembrie

Majoritatea facultăţilor din cadrul Universităţii din Bucureşti (cu excepţia Facultăţilor de Biologie, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Sociologie şi Asistenţă Socială) organizează o sesiune de admitere pentru studii universitare de licenţă şi în luna septembrie 2013, în cazul în care în urma finalizării sesiunii din luna Iulie 2013 vor rămâne locuri neocupate (la buget sau la taxă).

Facultatea de Drept va organiza concurs de admitere în sesiunea Septembrie 2013 doar pentru forma de învăţământ la distanţă (ID).

Calendarul admiterii pentru sesiunea Septembrie 2013:

 • Înscrieri: 3 - 10 Septembrie 2013
 • Examene: 12 - 16 Septembrie 2013
 • Data limită de afişare a rezultatelor: 21 Septembrie 2013

Topul specializărilor Universităţii din Bucureşti pe 2013:

 • Facultatea de Administraţie şi Afaceri: 14,20 cand./loc. Cea mai căutată specializare: Administrarea afacerilor (23,51 cand./loc).
 • Facultatea de Geografie: 12,83 cand./loc. Cele mai căutate specializări: Hidrologie şi Meteorologie (18,91 cand./loc), Planificare teritorială (17,84 cand./loc), Cartografie (17,09 cand./loc), Geografie Bucureşti (16,09 cand./loc), Geografia turismului (15,67 cand./loc).
 • Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării: 7,90 cand./loc.
 • Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine: 7,82 cand./loc. Cele mai căutate specializări: Limbi Moderne Aplicate (92,10 cand./loc), Italiană (15,78 cand./loc), Rusă (14,35 cand./loc), Portugheză (13,78 cand./loc), Japoneză (12,36 cand./loc), Studii americane (8,50 cand./loc), Arabă (7,71 cand./loc), Neogreacă (7,28 cand./loc).
 • Facultatea de Ştiinţe Politice: 6,50 cand./loc. Cele mai căutate specializări: Studii de securitate (9,73 cand./loc), Ştiinţe politice (8,21 cand./loc).
 • Facultatea de Biologie: 6,14 cand./loc.
 • Facultatea de Drept: 5,34 cand./loc.
 • Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială: 4,79 cand./loc.
 • Facultatea de Litere: 4,77 cand./loc. Cea mai căutată specializare: Studii europene (7,57 cand./loc).
 • Facultatea de Istorie: 4,50 cand./loc. Cea mai căutată specializare: Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (8,74 cand./loc).
 • Facultatea de Matematică şi Informatică: 4,24 cand./loc.
 • Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei: 3,98 cand./loc.


Topul specializărilor Universităţii din Bucureşti pe 2012:

 • Facultatea de Geografie: 9 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Hidrologie şi Meteorologie (13 cand/loc), Planificare teritorială (12 cand/loc), Geografia turismului (12 cand/loc), Cartografie (11 cand/loc), Geografie Bucureşti (10 cand/loc).
 • Facultatea de Administraţie şi Afaceri: 8,47 cand/loc. Cea mai căutată specializare: Administrarea afacerilor (12,50 cand/loc).
 • Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării: 7,39 cand/ loc.
 • Facultatea de Ştiinţe Politice: 6,94 cand/loc. Cele mai căutate specializări: Studii de securitate (11,21 cand/loc), Ştiinţe politice (8,33 cand/loc).
 • Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine: 5,74 cand/loc. Cele mai căutate specializări: Limbi Moderne Aplicate (77,75 cand/loc), Studii americane (12 cand/loc), Rusă (12 cand/loc), Japoneză (10,4 cand/loc), Arabă (6,8 cand/loc).
 • Facultatea de Drept: 5,31 cand/loc.
 • Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială: 4,24 cand/loc.
 • Facultatea de Biologie: 4,24 cand/loc
 • Facultatea de Litere: 4 cand/loc. Cea mai căutată specializare: Studii europene (8 cand/loc).
 • Facultatea de Istorie: 3,70 cand/loc. Cea mai căutată specializare: Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (8,58 cand/loc).


ADMITERE FACULTATE 2013 Au început examenele la Politehnică şi SNSPA. Probele continuă la Universitatea din Bucureşti

Peste 26.000 de candidaţi s-au înscris pentru admiterea la facultăţile Universităţii din Bucureşti, unde examenele au început duminică şi continuă săptămâna aceasta. Luni a fost prima zi de probe la Universitatea Politehnică din Bucureşti, unde s-au înscris aproape 8.000 de candidaţi anul acesta.  La SNSPA, concurenţa este de cinci candidaţi pe fiecare loc de la buget.

ADMITERE FACULTATE 2013 Candidaţii susţin, începând de luni, probele scrise de la Universitatea Politehnică din Bucureşti

Candidaţii care dau admiterea la Universitatea Politehnică din Bucureşti susţin, luni şi marţi, cele două probe scrise, care încep la ora 10:00 dimineaţa şi durează trei ore.  În toal, Universitatea Politehnică a scos la concurs, anul acesta, 4.750 de locuri la buget şi 1.150 de locuri la taxă.

ADMITERE FACULTATE 2013 Peste 4.500 de candidaţi vor da admitere la UMF Bucureşti. 9,7 candidaţi pe loc la Medicina Dentară

Peste 4.500 de absolvenţi de liceu vor susţine admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti. De departe, cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Medicină Dentară, unde sunt 9,7 candidaţi pe loc, urmată de Facultatea de Medicină pentru unul din cele 131 de locuri fără taxă, cu 5,2 candidaţi pe loc pentru unul din cele 432 de locuri.

ADMITERE FACULTATE 2013 Politehnica Bucureşti oferă 10% reducere din taxa de înscriere pentru cei care se înregistrează online, până joi la ora 24.00

Înscrierile oficiale la Universitatea Politehnică Bucureşti (UPB) au loc în perioada 12-20 iulie, la secretariatele facultăţilor, însă cei care se preînscriu online, pe site-ul admiterii la UPB, până joi la ora 24.00, primesc o reducere de 10% din taxa de înscriere, susţin reprezentanţii instituţiei. Calendarul complet al admiterii la Politehnică.

ADMITERE FACULTATE 2013 S-a dat startul examenelor de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti. Calendarul admiterii

Candidaţii de la admiterea la studiile de licenţă organizată de Universitatea din Bucureşti au intrat de vineri în examene, pe care le vor susţine până marţi, 23 iulie, se arată în calendarul admiterii la facultate.

ADMITERE FACULTATE 2013 Prima zi de înscriere la Universitatea din Bucureşti

Admitere Facultate 2013 / Înscrierile la Universitatea din Bucureşti au început miercuri, 10 iulie şi se vor termina pe 18 iulie, urmând ca examenele de admitere să fie susţinute în perioada 19-25 iulie, iar rezultatele să se afişeze pe 27 iulie.

ADMITERE FACULTATE 2013 Diplomele cu care te poţi angaja în statele Uniunii Europene

Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, şansele absolvenţilor români de a se angaja în alte state membre au crescut considerabil pe hârtie, dar în practică doar câteva facultăţi din România pot deschide mai larg uşa, direct către joburile din Occident.

ADMITERE FACULTATE 2013 Locurile la buget, alocate în funcţie de numărul de studenţi

Ministerul Educaţiei a alocat, în total, 62.400 de locuri pentru studiile de licenţă din anul universitar 2013 - 2014. Astfel, fiecare universitate are alocat un număr de locuri dintre care circa două treimi sunt bugetate de la stat, studenţii nefiind nevoiţi să plătească taxe, în timp ce restul locurilor trebuie plătite integral la începutul anului, sau în rate.

ADMITERE FACULTATE 2013 Taxele universitare, între 1.600 şi 10.000 de lei

O facultate de actorie poate să perceapă şi 10.000 de lei pe an, în timp ce o facultate de fizică are taxe mai mici de 2.000 de lei, discrepanţe ce nu ţin de cererea de pe piaţa muncii, ci de costurile administrative pentru pregătirea acestor specialişti.

ADMITERE FACULTATE 2013 Topul celor mai căutate specializări

Geografia, Dreptul, Administrarea Afacerilor, Ştiinţele Politice şi cele ale Comunicării sunt printre cele mai râvnite de candidaţii care dau admiterea la universitate.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite