ACCEPT şi CNCD, despre înverşunarea grupurilor neoconservatoare cu privire la introducerea „ideologiei de gen“ în şcoli: Se revoltă faţă de ceva ce nu există

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură Video Adevărul
Captură Video Adevărul

Zilele acestea mai multe grupuri neoconservatoare, printre care Coaliţia pentru Familie şi Frăţia Ortodoxă, par să fi intrat într-o stare de panică din cauza unor traininguri - organizate de Asociaţia ACCEPT, în parteneriat cu CNCD. Acestea au scopul de a informa reprezentanţi ale diverselor categorii socio-profesionale cu privire la modul în care pot preveni şi combate discriminarea persoanelor LGBTI.

Concret, zilele trecute a avut loc o sesiune de trainiguri  organizate de ACCEPT şi CNCD în cadrul proiectului „Parteneriat pentru Egalitatea Persoanelor LGBTI“, care se derulează de aproape un an, potrivit unui comunicat trimis la începutul lunii februarie de Asociaţia ACCEPT şi CNCD.

Iar în cadrul acestui proiect au fost invitate mai multe persoane care activează în domeniul Justitiţiei, Sănătăţii, Educaţiei sau Asistenţei Sociale pentru a învăţa cum să prevină sau să combată discriminarea persoanelor care aparţin comunităţii LGBTI, potrivit aceleiaşi surse.

„E un proiect cu finanţare din partea Comisiei Europene pentru că statul român în mod constant şi deliberat, pe o durată lungă de timp, nu s-a implicat în susţinerea unor astfel de proiecte destinate combaterii discriminării care afectează diferite grupuri vulnerabile din societate, dar vorbim aici în principal de grupul persoanelor LGBTI”, a spus Florin Buhuceanu, preşedintele executiv al asociaţiei ACCEPT, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la începutul anului.

Numai că intenţia organizatorilor nu a fost deloc bine-primită de grupuri precum Platforma civică Împreună (practic este Coaliţia  pentru Familie, dar sub un alt nume) sau Frăţia Ortodoxă. Motivul: promovează o „ideologie de gen“ care, în viziunea lor, le va transforma copiii în homosexuali sau transexuali.

Fraţia Ortoxă a protestat în Piaţa Victoriei

De altfel, câţiva dintre membrii Fraţiei Ortodoxe au şi protestat, miercuri, în Piaţa Victoriei, cât şi în faţa locaţiei din Predeal unde s-au ţinut trainingurile. Aceştia au scandat „elevii educaţi, nu îndoctrinaţi!“ şi au stat în jur de 30 de minute în Piaţa Victoriei cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum: „Pentr-un weekend la Predeal te faci ProfoSexual?“ „Nu masacraţi inocenţa copilăriei“ şi „Fii dascăl, nu profosexual!“.

„Nu vrem să girăm un fenomen care creează 40% de sinucideri în rândul tinerilor din Occident, cred că ştiţi şi dumneavoastră chestia asta. Acest fenomen cu educaţie de gen, care spune copiilor că se nasc băieţi, dar pot fi fetiţe, nu poate decât să aducă deservicii psihicului unui copil“, a spus unul dintre protestatari.

„Consider că această educaţie de gen este o aberaţie, pentru că educaţia de gen ne spune, în principiu, că trebuie să renunţăm la stereotipiile feminine şi masculine şi să acceptăm că genul este o alegere, e ceva din capul nostru. Nimeni nu are nimic cu cei care au alte orientări sexuale, dar asta nu înseamnă să vină o campanie atât de puternică, atât de perversă şi atât de secretoasă, încât să ne convingă şi copii noştri că şi ei ar putea să fie gay“, a declarat revoltat un bărbat.

La rândul său, Platforma civică Împreună - în fruntea căreia se află Mihai Gheoghiu, fostul preşedinte al Coaliţiei pentru Familie- a trimis o scrisoare deschisă către premierul Viorica Dăncilă în care cere ca elevii români să nu fie educaţi conform „ideologiei de gen“.

„Referendumul a adus la vot peste 3,5 milioane de cetăţeni români care şi-au exprimat voinţa pentru ocrotirea constituţională a definirii căsătoriei între un bărbat  şi o femeie, definire care presupune implicit opoziţia la ideologia de gen care asaltează astăzi întreaga societate românească, în principal sistemul de educaţie (...) Copiii României nu  trebuie educaţi conform ideologiei de gen. Ei trebuie educaţi potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea fiinţei lor într-o perioadă de creştere şi dezvoltare, aşa cum prevăd toate dispoziţiile legale edictate în apărarea drepturilor copilului“, arată scrisoarea trimisă către şeful Executivului.

Florin Buhuceanu, Asociaţia Accept: „Ideologia de gen nu există“

În replică, Florin Buhuceanu, preşedintele Asociaţiei ACCEPT, afirmă că trainingurile au ca scop doar prevenirea şi combaterea discriminării minorităţii LGBTI, iar conceptul de „ideologie de gen“ nu există.

„Ideologia de gen nu există. E un concept complet gol de sens. Agenda egalităţii dintre bărbaţi şi femei este una importantă şi constant deficitară în România, combaterea violenţei domestice nu e luată încă în serios de autorităţi şi comunităţile religioase, iar combaterea violenţei şcolare motivată homofob e considerată opţională în multe dintre şcoli. Or, toate acestea fac parte din realitatea pe care organizaţiile habotnice ce compun Coaliţia pentru Familie au decis să o combată în ultimii ani, dar mai ales după eşecul Referendumului de modificare a textului constituţional privitor la familie.

Toate formele de discriminare şi de bullying duc la violarea dreptului la educaţie pentru elevi, mai ales în cazul celor care sunt vulnerabili prin asocierea cu o ”minoritate neconvenabila”, fie că vorbim de cei cu dizabilităţi, LGBT sau romi.

E în interesul tuturor ca şcolile din România să asigure un mediu sigur, lipsit de violenţă, pentru toţi elevii indiferent de genul sau orientarea lor sexuală. Tocmai pentru că stăm dezastruos la acest capitol, ACCEPT în parteneriat cu CNCD au organizat cu sprijinul Comisiei Europene un curs destinat profesorilor şi consilierilor şcolari. Toate formele de discriminare şi de bullying duc la violarea dreptului la educaţie pentru elevi, mai ales în cazul celor care sunt vulnerabili prin asocierea cu o  «minoritate neconvenabilă», fie că vorbim de cei cu dizabilităţi, LGBTI sau romi. Asta e puţinul pe care putem să-l facem noi. Întrebarea mea este ce face Ministerul Educaţiei ca fiecare dintre aceşti copii să se simtă protejat şi să primească cunoştinţe despre identitatea şi nevoile lor de sănătate?“, încheie Florin Buhuceanu.

Preşedintele CNCD: „Mesajele pe care le transmit aceste grupuri sunt doar minciuni şi prostii.“

La rândul său, preşedintele CNCD,  Csaba Ferenc Asztalos, afirmă: „Mesajele pe care le transmit aceste grupuri sunt doar minciuni şi prostii. De altfel, faptul că astfel de grupări sunt sprijinite de publicaţii precum Sputnik ar trebui să ne spună ceva despre veridicitatea afirmaţiilor acestora. Nu este niciun fel de propagandă pentru elevi sau alte persoane ca să-şi schimbe orientarea sexuală sau identitatea de gen. Vorbim de un proiect care are ca scop diminuarea discriminării instituţionale a persoanelor LGBTI, un proiect care este finanţat şi garantat de Comisia Europeană.“

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite