A fost ales noul preşedinte al ANOSR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Vlad Cherecheş, fost preşedinte al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), este noul lider al studenţilor din România. Acesta urmează programul de masterat „Studii de dezvoltare internaţională” din cadrul UVT şi a fost ales preşedinte al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), în cadrul Adunării Generale care s-a defăşurat la Timişoara, la începutul acestei luni.

Studenţi din toată ţara s-au reunit la Timişoara, în perioada 1-10 august, pentru a participa la Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR), cel mai important eveniment al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), în cadrul căruia federaţia şi-a ales un nou Birou de Conducere şi şi-a stabilit priorităţile pentru următorul an universitar. În cadrul evenimentului, Vlad Cherecheş a fost ales noul preşeduinte al ANOSR.

„Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România, ediţia 2015, a fost un prilej de reflecţie şi analiză şi un moment în care ANOSR şi-a stabilit direcţia pe care va continua să se dezvolte în următorul an. Rămânem consecvenţi principiilor după care s-a ghidat activitatea noastră până în prezent şi dorim să ne consolidăm poziţia de principal actor al societăţii civile în ceea ce priveşte învăţământul superior din România. Ne vom axa în continuare pe influenţarea politicilor educaţionale naţionale în favoarea şi în beneficiul studenţilor din România, iar prima prioritate a federaţiei în perioada următoare va fi susţinerea opiniilor studenţilor în ceea ce priveşte noul proiect de lege a educaţiei”, a spus Vlad Cherecheş.

În cadrul Adunării Generale ANOSR au fost aleşi şi ceilalţi membri ai Biroului de Conducere al federaţiei:

Preşedinte: Vlad Dan Cherecheş

Secretar General: Andrei Vasile

Vicepreşedinţi Educaţionali: Iulia Manuela Pop, Mihaela Cîrnu, Ştefan Marius Deaconu

Vicepreşedinte Relaţii Interne: Daniel Ştefan Holocan

Vicepreşedinte Dezvoltare Organizaţională: Corin Sebastian Mihuţ

Vicepreşedinte Relaţii Internaţionale: Dragoş Dumitru

Vicepreşedinte Relaţii Publice: Aida Denisa Opîrlescu

Cenzor: Florin Stelian Vilcea

Studenţii, reprezentaţi în Europa

De asemenea, începând cu 1 iulie 2015, ANOSR are un delegat în Biroul de Conducere al Organizaţiei Europene a Studenţilor (ESU), singura structură europeană ce reprezintă studenţii, unde ANOSR este membră cu drepturi depline, prin Cristi Popescu, a cărui activitate se va concentra în principal în domeniul asigurării calităţii.

Pentru următorul an, activităţile ANOSR se vor concentra pe lucrările privind noul proiect de Lege a Educaţiei Naţionale, studenţii dorind ca acesta să urmărească cât mai atent nevoile şi probleme actuale existente. Totodată, se va milita pentru creşterea cuantumului burselor sociale şi alocarea lor într-un mod cât mai echitabil, astfel încât studenţilor proveniţi din medii defavorizate să le fie asigurate costurile minime de cazare şi masă pe perioada studiilor. 

ANOSR îşi doreşte să rămână printre cei mai activi actori din domeniul învăţământului superior şi va fi preocupată în permanent de identificarea şi soluţionarea problemelor şi nevoilor cu care se confruntă studenţii din România.

Ecaterina Andronescu, printre invitaţii evenimentului

La deschiderea oficială a FOSR 2015 au fost prezenţi importanţi actori ai mediului educaţional, printre care Ligia Deca (consilier de stat în cadrul Departamentului Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale), prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu  (preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României), Constantin Trăistaru (consilier în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice), prof. univ. dr. Marilen Pirtea (rectorul Universităţii de Vest din Timişoara), conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu (membru în Consiliul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior), Mihai Dragoş (preşedintele Consiliului Tineretului din România), care au dezbătut alături de reprezentanţii studenţilor din toată ţara principiile pe care va trebui să le conţină noul proiect de lege a educaţiei.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite