500 de stagii de practică pentru studenţi în 50 de companii din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii vor învăţa în companii ce înseamnă munca în domeniul IT&C
Studenţii vor învăţa în companii ce înseamnă munca în domeniul IT&C

Peste 500 de studenţi din facultăţile de IT&C vor putea intra în stagii de practică la vară în aproximativ 50 de firme din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Sibiu, în cadrul programului naţional de internship ”Stagii pe bune”, dezvoltat anual de Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C.

Studenţii din facultăţile de IT&C care vor să intre într-un stagiu de practică la vară, în cele mai mari companii din ţară, se pot înscrie în programul „Stagii pe Bune”, coordonat de Asociaţia Studenţilor şi Profesioniştilor IT&C şi aflat la cea de-a IX-a ediţie.

Proiectul se adresează tuturor celor interesaţi să-şi valorifice cunoştinţele acumulate în cadrul studiilor de licenţă şi masterat, se arată într-un comunicat de presă.

În total, aproximativ 50 de firme sunt aşteptate să ofere peste 500 de locuri de stagiar în Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Sibiu, urmând ca stagiile să fie împărţite în nouă domenii: Artificial intelligence, Business analysis and project management, Business software, Embedded, Gaming and computer graphics, Cloud Computing & Networking, QA & technical support, Mobile, Web Development.

Aplicaţiile se depun până pe 15 aprilie

Atât înscrierea companiilor, cât şi a studenţilor se poate face pe www.stagiipebune.ro, gratuit, în perioada 19 februarie – 15 aprilie 2013. Companiile vor putea recruta stagiari dintre cei care au aplicat la stagiile înregistrate, iar rezultatele vor fi anunţate pe 1 iunie, susţin organizatorii.

Anul acesta, toţi cei care vor aplica în cadrul programului “Stagii pe Bune” au şansa să interacţioneze cu profesionişti din firme precum BitDefender, Adobe, Intel, 4PSA, Ubisoft. Parteneri educaţionali ai programului sunt: Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea din Bucureşti.

10.000 de studenţi trimişi în stagii în 8 ani

În cei opt ani de activitate, în cadrul programului “Stagii pe bune”, peste 10.000 de studenţi din marile centre universitare s-au înscris la cele 2.500 de stagii oferite de companii.

„Anul acesta nu ne mai propunem neapărat să creştem ca număr de poziţii, ci să informăm mai bine studenţii despre ce înseamnă un stagiu de practică. Studenţii ar trebui să aplice doar pentru acele stagii care le-ar putea oferi o experienţa practică şi valoroasă pentru domeniu în care vor să se specializeze. Perioada petrecută într-o echipă profesionistă, alături de oameni cu multă experienţă, trebuie valorificată la maximum. În luna martie, vom organiza un eveniment în care companiile vor veni să prezinte stagiile şi criteriile de selecţie. Vrem ca studenţii să aleagă stagiul cât mai bine informaţi”, a explicat coordonatorului programului „Stagii pe bune”, Vlad Posea.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite