Cum mai trăieşte România un cutremur? Pe Facebook, constatând că se întâmplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa se vede România pe harta cutremurelor de azi. FOTO Captură ecran/Quakes Map
Aşa se vede România pe harta cutremurelor de azi. FOTO Captură ecran/Quakes Map

Cutremurul produs duminică dimineaţa în România a trezit câţiva oameni. Care, cum au prins momentul, au spus câte ceva pe Facebook sau Twitter, pe când protecţia a fost lăsată în seama firewallului de la PC sau smartphone. Iată cum s-au derulat evenimentele în online, la începutul zilei.

Aş vrea să spun că românii sunt amuzanţi şi au sărit la taste cu vădit umor, dar nu e cazul decât în câteva mesaje. Publicaţiile de satiră ale României, Kamikaze şi Caţavencii, au avut mesajele lor pentru publicul abonat. Cealaltă probabil că s-a decis că umorul nu-i de ea şi n-a mai publicat nimic pe Facebook încă din septembrie. „Gheorghe Mărmureanu i-a sfătuit pe români să nu se teamă de cutremur, deoarece cutremurul simte asta şi atunci îi zgâlţâie şi mai tare“, de la Caţavencii.

„«Ca premier am simţit cutremurul. Ca deputat, nu»“, au scris cei de la Kamikaze pe „peretele“ lor. Desigur, citatul îi este atribuit lui Ponta şi este o parafrază pentru o mai veche vorbă de duh de-ale sale. „După cum s-a trezit lumea pe Facebook şi pe la blocurile din faţă, m-aştept să pocnească şi nişte focuri de artificii. Uite, eu am o şampanie, dar n-am cu cine s-o beau. Cel mai trist Revelion ever“, a publicat Andrei Stanca pe Facebook. Da, se prea poate, eu mereu am fost trist la Revelionul din toamnă, s-a îmbunătăţit situaţia până la cel din iarnă.

„Eu nu simt cutremurul, el mă simte pe mine. Probabil de aia e atît de drăguţ încît nu mă trezeşte niciodată. Sergiu-1, natura-0“, a scris Sergiu Dimitriu pe Facebook. Cu o tentă de Chuck Norris el a transmis că a făcut ceea ce mai toată România a făcut, adică a dormit. „Cred ca am fost singura persoana din kultur care a simtit cutremurul :)))“, transmite Ann Mayre pe aceeaşi reţea socială. Pentru neiniţiaţi, „kultur“ e de fapt Kulturhaus, un club dedicat elevilor, studenţilor din provincie şi oricui vrea să se îmbete cvasi-ieftin şi să se mişte pe lângă tot felul de oameni ciudaţi în timp ce un tip îl poate orbi cu bliţul unui aparat foto pentru a-i surprinde mina de cutremur.

Vlad Ursulean a încercat un live text de cutremur, i-a dat şi „semnalmentele“ (Update: 5.5 grade - 134 km adancime, Zona seismica Vrancea, 45.65N 26.60E, 04:37:21). „Reacţia mea a fost... să scriu pe FB - am postat înainte să se termine, instinct de supravieţuire zero“.

Înainte de „recolta“ de pe Twitter, un videoclip semnat Vlad Ursulean în care întreabă poate retoric dacă primeşti cu cutremurul. Fii de comitet şi spune da.

Şi, acum, „recolta“ de pe Twitter

Știri Interne



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite