National Geographic şi-a suspendat activitatea pe Instagram după ultimele schimbări de regulament ale reţelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instagram a anunţat schimbarea politicii de confidenţialitate şi a regulamentului de funcţionare, dar utilizatorii nu au fost deloc de acord cu acest lucru. Potrivit ultimelor declaraţii, atât National Geographic, cât şi fotograful de la nunta lui Mark Zuckerberg nu sunt de acord cu noua strategie a Facebook.

Pagina celor de la proprietarul pozelor şi modul în care pot fi folosite. Decizia National Geographic a fost luată în ciuda declaraţiei şefului reţelei sociale potrivit căruia nu se pune problema ca fotografiile utilizatorilor să fie folosite în scopuri publicitare.

[...] dacă termenii rămân aşa cum au fost prezentaţi, se poate să închidem contul complet.
image

Pe lângă National Geographic, nemulţumit a fost şi fotograful de la nunta lui Mark Zuckerberg. Iar după cum a expus el problema, acest lucru îi poate interesa pe mulţi fotografi care trăiesc doar din această meserie. 

„Numele meu, înfăţişarea şi fotografiile nu sunt doar valoroase, ci sunt mijloacele mele de trai. Nu poţi să mi le preiei fără să plăteşti“, a afirmat acesta tot pe Instagram. Noah Kalina mai spune că reţeaua socială ar putea folosi produsele utilizatorilor, atât amatori, cât şi profesionişti, dar măcar să fie întrebaţi dacă sunt de acord, să li se ceară acordul.

Desigur, Instagram nu este singura astfel de reţea, singura aplicaţie de distribuit fotografii, dar este cea mai populară. Însă odată cu achiziţia de către Facebook, era clar că se vor schimba câteva lucruri. Numai că actualele modificări irită tot mai mulţi oameni. Şi încă nu au intrat în vigoare, fapt care se va întâmpla abia din 16 ianuarie.

Dacă situaţia devine şi mai tensionată, este foarte probabil ca Facebook să ia în calcul (re)modificarea regulamentului Instagram. Suficient cât să nu îndepărteze utilizatorii, dar suficient cât să şi scoată profit, dacă va fi cazul, din pozele şi traficul pe care îl înregistrează reţeaua socială.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite