Unul din cei mai mari traficanți de droguri din lume a acceptat să predea 216 milioane de dolari

0
Publicat:

Denumit de unul dintre procurorii americani ca fiind cel mai mare traficant de droguri columbian de la Pablo Escobar, Dairo Antonio Usuga, cunoscut ca Otoniel, a pledat vinovat pentru acuzațiile aduse într-un tribunal american.

Foto Twitter
Foto Twitter

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a pledat vinovat la acuzația de conducere a unei organizații criminale dar și la acuzațiile de trafic de droguri și vânzare de droguri. El a acceptat să predea uriașa sumă de 216 milioane de dolari, bani obținuți de pe urma drogurilor, relatează Digi24

Otoniel riscă și o pedeapsă de închisoare de cel puțin 20 de ani, însă sunt șanse mari de a primi chiar închisoare pe viață. Acesta a fost extrădat în octombrie 2021 în SUA.

Autoritățile americane aveau pusă chiar și o recompensă în valoare de 5 milioane de dolari pentru detalii care ar fi ajutat la prinderea traficantului de droguri. 

Potrivit agenției anti-drog din SUA, Otoniel a fost descris ca fiind "unul dintre cei mai violenți și importanți traficați din lume".

Celebrul traficant de droguri a fost prins în Columbia în octombrie 2021, după ce casa sa a fost încercuită de sute de soldați și polițiști. El se folosea de o rețea de locuințe rurale pentru a se deplasa fără să fie depistat și nu folosea telefon. Poliția columbiană a încercat ani de zile să îl prindă pe cel care avea să devină șeful cartelului care controla multe rute de trafic de droguri din Columbia în SUA.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite