Zece deţinuţi de la Guantanamo urmează să fie transferaţi către ţări din Orientul Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Închisoarea Guantanamo FOTO vocativ.com
Închisoarea Guantanamo FOTO vocativ.com

Armata americană se pregăteşte să transfere joi zece deţinuţi de la Guantanamo către ţări din Orientul Mijlociu, relatează postul de televiziune Fox News.

Este vorba despre cel mai important lot de deţinuţi eliberat de la Guantanamo de când secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a spus în Congres, în decembrie, că Pentagonul va proceda la un transfer în bloc la începutul acestui an, precizează Fox News, care citează doi oficiali din cadrul Pentagonului.

Potrivit Pentagonului, 93 de persoane se vor mai afla în detenţie la Guantanamo după ultimul transfer. Alţi patru deţinuţi au fost transferaţi recent din închisoarea din sud-estul Cubei.

În 2008, odată cu preluarea primului mandat de preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama a promis închiderea închisorii de la Guantanamo, deschisă după atentatele din 11 septembrie 2001 în cadrul „războiului contra terorismului“ lansat de predecesorul său George Bush. La începutul lui noiembrie 2015, Casa Albă a anunţat că nu a renunţat la acest plan, deşi cel de-al doilea mandat al lui Obama se încheie în acest an.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite