VIDEO SUA: Cel puţin 23 de morţi în urma unor furtuni şi tornade în statul Alabama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tornada

Cel puţin 23 de persoane au murit şi mai multe au fost rănite duminică în urma unei tornade care a lovit sud-estul statului american Alabama, parte a unui sistem sever de furtuni care a distrus case, a smuls copaci şi a dezlănţuit alte tornade în regiunea de sud-est, relatează Associated Press.

Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unor tornade care au produs "pagube catastrofale" în statul Alabama din sud-estul Statelor Unite, a declarat un şerif local, citat de AFP.

"Bilanţul a ajuns la 23 de morţi pe moment. Din păcate, cred că numărul acestora va continua să crească", a declarat Jay Jones, şeriful din comitatul Lee, situat în estul Alabamei, la graniţa cu Georgia.

Mai mulţi copii figurează printre victime, a precizat Bill Harris, medicul legist al comitatului, pentru MSNBC.

Mai multe persoane sunt date dispărute, iar altele au fost spitalizate, unele cu "leziuni foarte grave", a indicat şeriful Jones pentru canalele locale de televiziune ale reţelelor CBS şi NBC.

             

Preşedintele Statelor Unite a transmis condoleanţe celor afectaţi. "Tornadele şi furtunile au fost cu adevărat violente şi ar putea exista şi altele. Familiilor şi prietenilor victimelor, şi celor răniţi, fie ca Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Potrivit şerifului din comitatul Lee, tornada a parcurs câţiva kilometri şi a provocat distrugeri "catastrofale" pe o fâşie de aproximativ 400 de metri de-a lungul traiectoriei sale.

Zeci de echipe de intervenţie s-au grăbit să se alăture eforturilor de căutare şi salvare în Lee County, Alabama, după ce meteorologii au anunţat că după părerea lor a fost o tornadă mare care a atins solul duminică după-amiază, dezlănţuită de un sistem puternic de furtuni, care s-a abătut asupra unor zone din statele Georgia, Carolina de Sud şi Florida.

  

Deşi şeriful nu a menţionat decât o singură tornadă, conform informaţiilor transmise de alte media americane, mai multe tornade au lovit în acelaşi timp comitatul Lee.

El a declarat reporterilor că printre cei morţi se află şi copii şi că unii oameni sunt încă daţi dispăruţi şi că operaţiunea de căutare şi salvare a continuat.

Radarele şi dovezile video au arătat ceea ce părea a fi o tornadă mare care traversează zona de lângă Beauregard după ora 14:00, a declarat meteorologul Meredith Wyatt din Birmingham, Alabama, biroul Serviciului National de Meteorologie. Beauregard este o comunitate situată la circa 95 km est de Montgomery, capitala statului Alabama.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite