VIDEO Spiritele se aprind în Portland: Un jurnalist de culoare, susţinător al lui Trump, a fost înjunghiat. Acesta spune că a fost o ţintă politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste Black Lives Matter în Portland şi Los Angeles FOTO EPA-EFE
Proteste Black Lives Matter în Portland şi Los Angeles FOTO EPA-EFE

Un jurnalist de culoare conservator a fost înjunghiat duminică dimineaţă în timpul protestelor de la Portland, potrivit presei locale care a difuzat şi un video cu momentul atacului.

Andrew Duncomb, 25 de ani, un videojurnalist de culoare, susţinător conservator al lui Trump, a relatat pentru presa locală că a fost atacat de un bărbat în momentul în care i-a cerut acestuia din urmă explicaţii cu privire la faptul că îi urmărea pe el şi pe cei din grupul său.

Duncomb spune că a fost înjunghiat din cauza vederilor sale politice, întrucât localnicii au fost informaţi de prezenţa lui acolo. Acesta, cunoscut ca „rebelul negru”, a filmat la demonstraţiile izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliţiei în toată ţara şi este un susţinător vocal al steagurilor şi monumentelor confederate.

Acesta a explicat că a venit la Portland pentru a demonstra că „nu doar agenţii federali creează probleme”. După ce el şi cei din grupul său au observat că sunt urmăriţi de un bărbat, l-a confruntat pe acesta din urmă: „Hei, prietene, de ce ne urmăreşti?”. Bărbatul a rispostat întorcându-se către el şi înjunghiindu-l. Suspectul, identificat drept Blake David Hampe, 43 de ani, a fost reţinut.

Protestele la Portland durează de peste două luni şi au fost amplificate în ultimele săptămâni de prezenţa agenţilor federali trimişi să controleze protestele devenite violente din preajma clădirii tribunalului federal. Guvernatorul statului Oregon a ajuns la un armistiţiu cu autorităţile federale ca cei peste 100 de agenţi să fie retraşi treptat din oraş începând de joi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite