Ciocniri între poliţie şi manifestanţi la Seattle, care se alătură mişcării de la Portland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proteste Seattle FOTO AFP
Proteste Seattle FOTO AFP

Poliţia a utilizat sâmbătă grenade cu efect acustic şi luminos şi spray-uri cu piper împotriva manifestanţilor la Seattle, care s-au alăturat mişcării de la Portland împotriva rasismului şi deciziei preşedintelui Donald Trump cu privire la desfăşurarea agenţilor federali, transmite AFP.

În paralel, ciocniri între manifestanţi şi poliţişti au avut loc din nou în noaptea de vineri spre sâmbătă la Portland, în Oregon, cuprins de peste două luni de astfel de violenţe.

La Seattle, în statul Washington, noaptea de sâmbătă spre duminică a fost destul de agitată, poliţia replicând unei tentative a manifestanţilor de a declanşa un incendiu în faţa unui centru de detenţie pentru minori.

Potrivit Seattle Times, citat de AFP, 16 persoane au fost reţinute.

La Portland, epicentrul protestelor, unii manifestanţi au încercat să dărâme o barieră de securitate ridicată în faţa tribunalului federal. Forţele de ordine au replicat cu gaze lacrimogene şi au dispersat mulţimea.

Mişcarea de protest din acest oraş din nord-vestul Statelor Unite a început, la fel ca în alte părţi în ţară şi în lume, după moartea, la sfârşitul lunii mai, a unui bărbat afro-american, George Floyd, în timpul unei reţineri la Minneapolis. Ea s-a amplificat la mijlocul lunii iulie, odată cu sosirea poliţiştilor federali la Portland.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite