VIDEO SpaceX a lansat primul satelit pentru armata americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX a părăsit complexul Cap Canaveral din Florida, luni, pentru a plasa pe orbită un satelit al Biroului Naţional de Recunoaştere, o agenţie a Departamentului american al Apărării specializată în supraveghere spaţială.

Racheta a decolat de la acest centru al Forţelor Aeriene Americane, situat mai la sud de cel al NASA, la ora locală 07.15 (14.15 ora României).

Biroul Naţional de Recunoaştere colaborează cu SpaceX prin intemerdiul unui contract cu Ball Aerospace, un constructor de sateliţi şi instrumente spaţiale cu sediul în Colorado.

Acest eveniment reprezintă o victorie pentru Elon Musk, fondatorul Space Exploration Technologies, care de câţiva ani încoace tot încearcă să spargă monopolul deţinut de United Launch Alliance, în parteneriat cu Lockheed Martin şi Boeing, asupra lansărilor de sateliţi militari.

În 2014, SpaceX a dat în judecată Forţele Aeriene Americane pentru acest contract exclusiv cu United Launch Alliance, dar a renunţat între timp la proces.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite