VIDEO Senatul american l-a confirmat pe Chuck Hagel la conducerea Pentagonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagel, confirmat la conducerea Pentagonului FOTO Reuters
Hagel, confirmat la conducerea Pentagonului FOTO Reuters

Chuck Hagel a fost confirmat definitiv de Senatul american la conducerea Pentagonului.Chuck Hagel, în vârstă de 66 de ani a fost confirmat ca noul secretar al Apărării, în urma unei lupte legislative fără precedent în Statelor Unite.

Din partea senatorilor, Hagel a primit 58 de voturi pentru  şi 41 împotriva. Începând de miercuri, Hagel îl înlocuieşte pe Leon Panetta.

Chuck Hagel, fost senator de Nebraska (1996-2008), este adeptului unui limbaj direct, un spirit liber care nu a ezitat să lupte împotriva partidului său privind războiul din Irak.

Chuck Hagel va trebui să abordeze reducerile dintr-un buget militar „umflat", conform lui, să organizeze retragerea din Afganistan şi să urmărească îndeaproape situaţia din Iran şi Siria.

Opozanţii săi îl acuză că este lipsit de tact, că nu este mereu alături de aliatul israelian sau că dă dovadă de naivitate atunci când se opune sancţiunilor împotriva Iranului. Publicaţia Washington Post l-a numit „cea mai proastă alegere în cel mai prost moment".

Chuck Hagel a crescut în sărăcie cu un tată alcoolic şi uneori violent şi s-a format în Vietnam, unde a servit ca sergent în aceeaşi unitate de infanterie cu fratele său cadet. În jungla deltei râului Mekong, acesta a fost rănit de două ori, primind mai multe medalii Purple Heart.

Cei doi fraţi şi-au salvat viaţa unul altuia. Chuck Hagel a rămas cu o cicatrice pe faţă provocată de o arsură puternică. La întoarcerea din Vietnam, Hagel a trecut printr-o serie de locuri de muncă diverse până când obţine un post în echipa unui senator de Nebraska.

În momentul în care Ronald Reagan a preluat puterea, Hagel a devinit numărul doi în ministerul veteranilor şi nu ezită să demisioneze pentru a denunţa reducerile pensiilor veteranilor. În schimb, s-a retras în domeniul privat, înfiinţând o societate de telefonie mobilă care îi va aduce milioane.

În Senat, Chuck Hagel a legat prietenie cu republicanul John McCain, democratul Joe Biden şi cu Barack Obama, pe care l-a însoţit în cadrul vizitelor pe teren în Irak şi în Afganistan.

Acesta a luat în considerare pentru scurt timp în 2008 candidatura la preşedinţie, refuzând ulterior să îl susţină pe John McCain, ale cărui viziuni despre război îl oripilau. Hagel s-a declarat pregătit să facă echipă cu candidatul Obama dacă i s-ar propune.

Chuck Hagel a fost confirmat definitiv de Senatul american la conducerea Pentagonului

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite