VIDEO Memorialul durerii: incursiune 3D în monumentele de la Ground Zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un parc, un muzeu şi un nou turn vor fi inaugurate duminică, în New York, pe locul unde se înălţau celebrele turnuri gemene World Trade Center.

Acum aproape un deceniu, un uriaş munte de moloz era singura dovadă că aici fuseseră turunurile gemene. Azi, memorialul de la Ground Zero este aproape gata. Un parc de peste 30.000 de metri pătraţi va înconjura zona cunoscută drept "Ground Zero".

În locul turnurilor gemene care s-au prăbuşit vor fi construite două fântâni pe marginile cărora vor fi gravate în bronz numele celor 3.000 de victime ale atacurilor teroriste. Cascadele formate de apa care va curge pe pereţii celor două bazine vor fi cele mai mari căderi de apă artificiale din Statele Unite.

Parcul va conţine şi un muzeu al atacurilor de la 11 septembrie.

Piesa centrală a memorialului va fi aşa-numitul Turn 1, o clădire din oţel şi sticlă. Turnul One World Trade Center sau Freedom Tower ("Turnul Libertăţii") va avea 104 etaje şi va fi una dintre cele mai înalte clădiri din Statele Unite.

La inaugurare vor fi prezenţi alături de preşedintele Barack Obama supravieţuitorii şi rudele victimelor de la 11 septembrie.

Fântânile de pe locul turnurilor gemene:

3D asupra memorialului

Turnul

Reportaj din culise

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite