VIDEO Crăciun tragic în SUA: doi pompieri au fost împuşcaţi mortal de un recidivist care le întinsese o cursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacatorul îşi omorâse în urmă cu 30 de ani bunica FOTO Arhivă
Atacatorul îşi omorâse în urmă cu 30 de ani bunica FOTO Arhivă

Doi pompieri au murit şi alţi doi au fost răniţi, luni, în statul american New York, de un bărbat care a înscenat un incendiu doar ca să atragă echipajul de intervenţie într-o capcană.

William Spangler a deschis focul asupra pompierilor care veniseră să stingă un incendiu pornit în mod intenţionat de atacator. Bărbatul de 62 de ani, din Webster (New York), s-a sinucis după schimbul de focuri cu forţele de ordine, informează Reuters.

„A fost o capcană întinsă de Spangler, care a aşteptat şi a împuşcat echipa care a răspuns la apel”, a declarat şeful poliţiei din Webster, Gerald Pickering. „Nu ştiu care a fost motivul (atacului asupra pompierilor, n.r.), dar uitând în trecut, în mod evident era un om cu multe probleme”, a mai spus acesta.

Pickering a declarat că poliţia a găsit mai multe tipuri de arme asupra atacatorului, inclusiv o puşcă. Fiind un infractor condamnat, legea americană îi interzicea lui Spangler să deţină arme.

Unul dintre pompierii ucişi, locotenentul Michael Chiapperini, primise distincţia "Pompierul anului" acum două săptămâni.

Focurile de armă spre echipajele pompierilor au durat câteva ore, blocând eforturile de stingere a incendiului, care s-a extins şi a distrus şapte locuinţe, potrivit CNN.

Spangler a fost condamnat în 1981 pentru crimă, după ce şi-a omorât în bătaie cu un ciocan bunica de 92 de ani. Bărbatul, condamnat la 17 ani de detenţie, a ispăşit doar opt în arest, fiind ulterior eliberat condiţionat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite