VIDEO America de Nord afectată de zăpadă, cea de Sud de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini americani au ieşit din case să înfrunte furtuna de zapadă FOTO APP
Puţini americani au ieşit din case să înfrunte furtuna de zapadă FOTO APP

Americanii pot respira uşuraţi, după ce o furtună de zăpadă s-a abătut asupra coastei de nord-est a Statelor Unite. În urma dezatrului au murit nouă oameni, între care şi un copil. Deşi intemperia nu mai reprezintă o ameninţare, aerporturile sunt închise, iar mii de oameni rămân blocaţi în casele şi maşinile lor, fără energie electrică.

 Aproape 510.000 de locuinţe nu au încă energie electrică, iar 2.200 de curse aeriene rămân la sol. După ore întregi de ninsoare şi viscol, sute de oameni au devenit prizonieri în maşinile îngropate în nămeţi.

Cele mai afectate state americane sunt Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York şi Maine, care au decretat starea de urgenţă înainte de furtună. Două dintre aceste regiuni au ridicat interdicţiile de călătorii cu maşinile. Totodată, avertismentele de viscol au fost anulate, în schimb cele de inundaţii rămân în vigoare.

Ninsoarea a afectat şi o parte din Canada. Peste o jumătate de milion de oameni au rămas fără curent electric, multe drumuri au fost închise, iar mii de zboruri au fost anulate.

Schimbarea bruscă a vremii a produs haos şi în America de Sud. În oraşul Arequipa din sudul Peru din cauza ploilor abundente şi a alunecărilor de teren, mii de oameni au rămas fără curent electric şi apă potabilă. Cel puţin şase persoane au murit.

În Bolivia, potrivit informaţiilor oficiale, aproximativ nouă mii de familii au fost afectate de inundaţii. Săptămâna trecută în deşertul Atacama din Chile, considerat unul din cele mai uscate locuri de pe Pământ, a plouat torenţial.

Nemo, una din cele mai puternice furtuni din ultimii 100 de ani, ar putea lovi 3 state din SUA

Viscolul paralizează nord-estul SUA: Mii de zboruri anulate, trafic rutier şi feroviar blocat

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite