Victoria Nuland, la 10 ani de la aderarea la NATO: „SUA sunt alături de România în calitate de prieten şi aliat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2014 marchează aniversarea a zece ani de când România este membru al NATO, eveniment care a determinat-o pe emisarul SUA Victoria Nuland să-şi exprime recunoştinţa pentru colaborarea şi implicarea României în eforturile comune al Alianţei. Secretarul de Stat adjunct american nu a ocolit subiectul crizei ucrainene, faţă de care şi-a exprimat îngrijorarea.

Victoria Nuland, demnitarul american pentru Europa şi Eurasia a transmis României recunoştinţa şi mulţumirile Statelor Unite ale Americii pentru în campania mondială de instaurare şi menţinere a „păcii, libertăţii şi a democraţiei”, statul român fiind implicat în operaţiunile din Balcani, din Afganistan, din Marea Mediterană şi din Marea Neagră, a enumerat oficialul american.

Totodată, Nuland a lăudat şi respectarea promisiunilor încheiate între România şi SUA în baza articolului V al Tratatului Nord-Atlantic, care prevede apărarea colectivă. „Astăzi vreau să reafirm în faţa poporului român că Statele Unite îşi respectă angajamentele”, a adăugat Nuland.

Aceasta a abordat şi problema ucraineană, subliniind că evenimentele sunt urmărite cu atenţie de comunitatea internaţională, unită în dezaprobarea faţă de politicile Kremlinului. Nuland a reiterat solidaritatea membrilor NATO faţă de poporul ucrainean, „pe măsură ce acesta încearcă să-şi construiască un viitor mai paşnic, unit, democratic şi prosper”, a adăugat demnitarul american.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite