Următorii soldați ai Americii vor fi mașini. În războaiele viitoare, generalii americani vor să trimită roboți pentru a înfrunta primele gloanțe ale inamicului

0
Publicat:

De când Statele Unite au armată, soldații de infanterie americani s-au ținut de un motto: "Nu trage până nu le vezi albul ochilor".

roboti ucigasi

Dar luptând luna trecută pe cel mai mare teren de antrenament al armatei americane, locotenentul Isaac McCurdy și plutonul său de infanterie, jucând rolul unui inamic fictiv al Statelor Unite, s-au trezit în fața unui tip de inamic foarte diferit: unul cu lentile de cameră video în loc de ochi și tablă în loc de piele, scrie Foreign Policy.

Aceștia nu erau oamenii obișnuiți, în carne și oase, cu care se luptau. Erau mașini.

Conducând pe opt roți scârțâitoare și transportând pe platformele camioanelor suficientă putere de foc pentru a umple un depozit de arme mici, o mână de roboți ai armatei americane au luat cu asalt câmpul de luptă din orașul fictiv Ujen.

Roboții au tras în casele în care se ascundeau forțele inamice. Dronele care zăboveau deasupra câmpului de luptă de ore întregi au plutit deasupra lui McCurdy și a echipei sale și au aruncat "bombe" - mingi de fotbal din spumă, în acest caz - chiar deasupra lor, o lovitură de artilerie perfect plasată. Câini roboți, cu senzori în loc de cap, au cercetat casele pentru a se asigura că sunt libere.

Arătând ca un elicopter de jucărie, o mică dronă neagră s-a ridicat deasupra unui grup de clădiri din chirpici într-un sat liniștit din deșert, emitând un bâzâit slab.

Drona, un Ghost-X al Anduril Industries, s-a oprit și apoi s-a ridicat mai sus, dispărând în nori. A urmat altul.

Aparent mici și neamenințătoare, dronele serveau drept ochii unei companii de infanterie ascunsă de munții din jur și se pregătea să recupereze un sat deținut de inamic.

Și acele drone nu erau singure.

Dintr-o dată, un grup copleșitor de mașini de luptă aeriană și terestră a venit la fața locului. Un „octocopter” a străbătut cerul cu muniții de precizie și alți roboți atașați de burtă, aruncând trei obuze de mortie de 60 mm pe un acoperiș și alte „throwbots” mici, de mână, cilindrice, pe pământ.

Vehicule de luptă robotizate au apărut în vizor, înarmate cu mitraliere de calibrul 50 și M240, trăgând în pozițiile inamice și oferind acoperire pentru trupele care manevrau în sat.

Între timp, un câine robot cu patru picioare a ieșit dintr-un nor gros de fum, oferindu-le soldaților care monitorizau de departe o altă vedere.

Scena a fost punctul culminant al unui efort al Armatei SUA de a înțelege cum poate folosi oamenii și mașinile împreună pe câmpul de luptă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite