Ucraina a început producția primilor roboți militari

0
Publicat:

Ministrul Fedorov a spus că în câteva luni acești „cyborgi” vor fi pe câmpul de luptă.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Producția în masă a platformelor robotizate la sol începe în Ucraina , iar în câteva luni vor fi pe câmpul de luptă, a scris pe canalul său deTelegram, viceprim-ministrul - ministrul transformării digitale, Mykhailo Fedorov, dezvăluind capacitățile acestor „cyborgi”.

„În Ucraina începe producția în masă a platformelor robotizate de la sol. Brave1 a fost testat în peste 50 de situații complexe pe terenul de antrenament. Au fost testate platforme Kamikaze, turnulețe, platforme care distrug pozițiile și echipamentele rușilor, deminarea, minarea, evacuarea răniților și transportul muniției la poziții. ", a notat el. el.

Oficialul guvernamental a adăugat că roboții s-au dovedit a fi de succes pe terenul de antrenament, iar în câteva luni vor fi pe câmpul de luptă - sute de platforme diferite vor fi achiziționate prin UNITED24.

Continuăm să dezvoltăm inovații, astfel încât Forțele de Apărare să le poată achiziționa”, a scris Fedorov. El a explicat că scopul principal al roboților de la sol este de a minimiza implicarea umană pe câmpul de luptă. "Acest lucru va ajuta la păstrarea vieții și a sănătății soldaților ucraineni. Complexele robotice de la sol vor deveni următorul schimbător de joc al acestui război, ceea ce sunt deja dronele. Acesta este un răspuns asimetric la avantajul numeric al inamicului", a spus viceprim-ministrul. remarcat.

Fedorov a mai adăugat că clusterul Brave1 face totul pentru a extinde producția de roboți, iar statul începe să-i achiziționeze în masă. "Drumul pe care l-am urmat cu UAV-urile, îl parcurgem cu platformele robotizate. Sarcina noastră este să producem și să îmbunătățim inovații pentru Forțele de Apărare și să creăm condiții confortabile pentru producători", a scris el.

Deci, peste 140 de sisteme robotizate au fost deja înregistrate pe platforma Brave1, 96 dintre ele au trecut de testele în domeniul apărării, 14 dezvoltări sunt codificate conform standardelor NATO. „Unii dintre acești roboți lucrează deja în prima linie, cum ar fi turela ChaBla”, a adăugat ministrul.

Ucraina are un avantaj în loviturile cu drone FPV

În ciuda pierderilor uluitoare în războiul împotriva Ucrainei, Rusia are încă mai multe tancuri, mai multă artilerie și mai multe trupe decât Ucraina. Cu toate acestea, Ucraina are un avantaj semnificativ într-un tip de armament.

Numărul de lovituri de drone kamikaze arată că Ucraina este un lider stabil în numărul de lovituri FPV confirmate. Astfel, din august, trupele ucrainene au trimis 8.273 de FPV către invadatori, în timp ce rușii au trimis aproximativ 6.000 dintre ele ca răspuns.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite