UPDATE Alabama: copilul răpit, care era ţinut de câteva zile într-un buncăr, a fost eliberat. Agresorul a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de cinci ani din Alabama, SUA, a fost răpit şi şi-a petrecut patru zile într-un buncăr, alături de cel care l-a luat ostatic.

Jimmy Lee Dykes, veteran al războiului din Vietnam, în vârstă de 65 de ani, un „paranoic ameninţător”, după cum îl descriu vecinii, a răpit joi un băiat în vârstă de cinci ani, dintr-un autobuz. Şoferul autobuzului, Charles Albert Poland Jr, de de 66 de ani, a fost împuşcat mortal pentru că ar fi încercat să-l oprească pe răpitor, potrivic NBC News.

Băieţelul suferă de Sindromul Asperger şi ADHD şi a primit medicamentele de care are nevoie, în timp ce un agent FBI a încercat să obţină eliberarea micuţului.

Martorii au declarat că cei doi bărbaţi s-au întâlnit joi dimineaţa, Poland oferindu-i lui Dykes alimente în semn de mulţumire pentru că acesta curăţase zăpada în locul unde întorcea autobuzul.

Copiii şoferului, care au reuşit să fugă de la faţa locului, înainte ca agresorul să scoată arma, au mărturisit că l-au văzut pe Dykes cum i-a dat înapoi, cu câteva ore înainte de incident, tatălui lor cadoul spunând: „Ia, nu vreau astea.”

Comunitatea îl priveşte pe Poland ca pe un erou care „ar fi făcut orice, doar ca să-i salveze pe copii”.

Bărbatul a fost observat de către vecini lucrând la construirea buncărului, loc în care intra şi stătea chiar şi o săptămână.

Potrivit autorităţilor, băieţelul este teafăr, dar negocierile cu răpitorul nu au reuşit încă să ajute la eliberarea acestuia. Analiştii MSNBC cred că băiatul nu este în pericol, pentru că tot ceea ce îşi doreşte răpitorul este să ţină autorităţile în suspans. Pe de altă parte, timpul este în favoarea oamenilor legii.

UPDATE: 5.02.2013

Bărbatul înarmat care îl luase ostatic pe băieţelui în vârstă de cinci ani a murit luni, iar copilul a fost eliberat şi se află în afara oricărui pericol, potrivit oamenilor legii.

Publicaţia Reuters a transmis că agenţii FBI au pătruns în buncăr ca să îl salveze pe copil, temându-se că viaţa micuţului ar fi putut să fie pusă în pericol, deoarece negocierile cu suspectul, Jimmy Lee Dykes, decurgeau foarte prost.

„Dykes a fost observat ţinând în mână o armă”, spun reprezentanţii FBI.

Copilul a fost dus la spital şi tratat, dar nu prezenta răni fizice.

Nu este încă foarte clar cum a murit răpitorul.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite