Un student din SUA îşi bănuia colegul de cameră că îi lasă mesaje rasiste. O anchetă a poliţiei a descoperit care era, de fapt, planul macabru al tânărului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yang (stânga) a fost acuzat de tentativă de omucidere. Royal (dreapta) a fost otrăvit
Yang (stânga) a fost acuzat de tentativă de omucidere. Royal (dreapta) a fost otrăvit

Un fost student al Universităţii Leigh din Statele Unite este acuzat de tentativă de omucidere şi de intimidări rasiste, după ce şi-a otrăvit colegul de cameră şi i-a lăsat mesaje ofensatoare pe patul din cameră.

Yukai Yang, un student la chimie în vârstă de 22 de ani, a strecurat otravă în doze mici în apa de gură, în mâncarea şi în băutura colegului de culoare, timp de mai multe luni. 

Victima, Juwan Royal, avea ameţeli, tremurături şi vărsături. În urma unui test de sânge a descoperit că fusese otrăvit cu taliu, folosit în otrava pentru şobolani şi interzis în Statele Unite, potrivit Daily Mail.

Royal a alertat poliţia în februarie, după ce a băut apă dintr-o sticlă din camera lui, iar apoi a început să simtă arsuri la nivelul gurii. În martie s-a simţit din nou rău şi a sunat iar la poliţie, iar Yang a reclamat că laptele şi apa de gură ale colegului său şi-au schimbat culoarea şi că are impresia că cineva a umblat la lucrurile lor. La sfârşitul lunii, Royal a ajuns la spital după ce a acuzat iar tremurături şi vărsături. 

După o săptămână, a chemat poliţia după ce a găsit pe patul său mesajul „Cioară, pleacă de aici“. Yamg a dat o declaraţie scrisă în care a susţinut că a plecat din cameră şi a încuiat uşa, însă anchetatorii au comparat scrisul acestuia cu cel de pe pat şi au văzut similarităţi.

Yang a fost acuzat de intimidare etnică, vandalism instituţional şi alte infracţiuni penale.

Testele de sânge au ieşit pozitive la intoxicarea cu taliu, care avea un nivel de toxicitate peste limita admisă în sânge. În laptopul colegului său, anchetatorii au descoperit dovezi că studentul la chimie cumpărase chimicalele pe internet, acţiune pe care a pus-o pe seama faptului că intenţiona să se sinucidă dacă ia note proaste. Apoi a recunoscut că a amestecat substanţele chimice cu mâncarea şi băutura din frigider.

Royal a primit îngrijiri medicale, însă efectele fizice ale otrăvirii sunt încă prezente. Colegul lui a fost trimis la închisoarea din Northampton şi i-a fost stabilită o cauţiune de 200.000 de dolari. Totodată, a fost dat afară din universitate şi a rămas fără viza de student.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite