Un poliţist alb a împuşcat mortal un bărbat de culoare, în Statele Unite. Este al doilea caz în ultimele trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de poliţie alb a împuşcat mortal un bărbat de culoare, într-un bloc situat în zona metropolitană a oraşului american Atlanta, informează CNN. În urmă cu trei zile, un incident asemănător s-a petrecut şi în statul american Wisconsin.

Agentul de poliţie fusese trimis la un bloc de locuinţe din zona Chamblee, o suburbie a oraşului Atlanta, după o sesizare privind preznţa unei persoane cu probleme psihice care umbla dezbrăcată şi bătea la uşi.

Când a văzut suspectul, poliţistul s-a simţit în pericol şi a tras două focuri de armă. Suspectul, un afro-american care era dezbrăcat şi neînarmat, a fost nimerit în piept de cele două gloanţe şi a murit pe loc, a explicat Cedric Alexander, un oficial din cadrul poliţiei din comitatul DeKalb (statul american Illinois).

Biroul de investigaţii din Illinois a preluat cazul.

Încă un caz în urmă cu trei zile, în statul american Wisconsin

Poliţia din statul american Wisconsin a împuşcat mortal vineri un adolescent afroamerican care nu părea să fie înarmat, determinând zeci de persoane să protesteze la locul crimei, relatează Reuters.

 Comandantul poliţiei din Madison, Mike Koval, a declarat că un ofiţer a răspuns la un apel de urgenţă vineri seara şi a pătruns cu forţa într-un apartament în care intrase tânărul de 19 ani, suspectat într-un caz recent de atac.
 
Koval a precizat că a urmat o luptă între ofiţer şi suspect, iar tânărul a fost împuşcat mortal, potrivit unei înregistrări a conferinţei de presă, difuzată de postul de televiziune WKOW.
 
"Primele elemente de la locul faptei nu au arătat că subiectul ar fi folosit vreo armă sau ceva de genul acesta", a adăugat comandantul.
 
Incidentul intervine într-o perioadă în care violenţa poliţiei împotriva minorităţilor din ţară este aspru criticată şi generează proteste.
 
Potrivit unor înregistrări video postate pe reţelele de socializare, zeci de persoane au protestat la locul crimei, scandând: "În cine poţi avea încredere? Nu în poliţie".
 
Publicaţia Wisconsin State Journal a relatat că prieteni ai adolescentului ucis, identificat de manifestanţi drept Anthony "Tony" Robinson, s-au adunat la faţa locului şi l-au descris drept o persoană veselă.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite