Un fost pușcaș marin a fost executat în SUA, după ce a fost condamnat la moarte, în 2001, pentru viol și crimă

0
Publicat:

Un fost puşcaş marin american, care a mărturisit că a violat şi ucis o adolescentă de 16 ani în 2000, a fost executat miercuri în statul Mississippi, din Statele Unite ale Americii.

Injecție letală. FOTO Arhivă
Injecție letală. FOTO Arhivă

Thomas Edwin Loden, un fost pușcaș marin american în vârstă de 58 de ani, a primit o injecţie letală la orele 18.00 (joi, 00.00 GMT) la penitenciarul Parchman, o închisoare supraaglomerată din statul Mississippi, aflat în sudul Statelor Unite.

Bărbatul a pledat vinovat pentru răpirea lui Leesa Gray în 2000, când aceasta a rămas blocată pe un drum de ţară după ce maşina ei a făcut o pană de cauciuc.

Fost puşcaş marin şi recrutor pentru acest corp de armată, el a mărturisit că a violat-o pe Gray de mai multe ori în furgoneta ei înainte de a o sufoca şi apoi strangula.

Loden a fost găsit a doua zi pe marginea unui drum, cu cuvintele "Îmi pare rău" gravate pe piept, potrivit documentelor judiciare.

El a fost condamnat la moarte în 2001.

Execuţia sa a fost prima din Mississippi în acest an şi a doua din 2013, statul confruntându-se cu probleme seriose în procurarea substanţelor letale necesare pentru execuţii. El a devenit al 18-lea deţinut executat în Statele Unite în 2022.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite