Un fost preşedinte al Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood a fost exclus din organizaţie în urma unui e-mail rasist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din membrii care atribuie Globurile de Aur a fost exclus din cauza unor mesaje rasiste transmise de acesta.
Unul din membrii care atribuie Globurile de Aur a fost exclus din cauza unor mesaje rasiste transmise de acesta.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) a anunţat marţi, printr-un comunicat, că Phil Berk, un fost preşedinte al organizaţiei, a fost exclus din rândul membrilor acestei care atribuie Globurile de Aur.

Phil Berk a trimis un e-mail rasist membrilor asociaţiei, weekendul trecut. Marţi, cu doar câteva ore mai devreme, postul NBC a sugerat că ar putea să refuze să mai transmită următoarea ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur dacă HFPA nu va lua măsuri imediate în privinţa lui Phil Berk, astfel ajungând să fie exclus.

„NBC condamnă cu fermitate acţiunile lui Phil Berk şi solicită excluderea lui imediată. În timp ce vom aştepta să aflăm detalii despre planurile de reformă pe care le va adopta HFPA, o acţiune rapidă în această chestiune va fi considerată un element esenţial pentru decizia postului NBC de a continua să colaboreze cu HFPA şi să difuzeze Globurile de Aur", a anunţat postul de televiziune american, conform Agerpres.

Los Angeles Times a publicat recent un e-mail trimis de Phil Berk membrilor HFPA, în care fostul preşedinte al asociaţiei afirma că Black Lives Matter este „o mişcare rasistă instigatoare la ură" şi că artista şi activista Patrisse Cullors, una dintre fondatoarele mişcării, este „o marxistă autoproclamată".

HFPA trebuie să adopte noi măsuri pentru a rezolva criza în care a intrat din cauza lipsei sale de diversitate şi pentru a îndepărta criticile.

Acestei urgenţe i se adaugă relatările apărute marţi în Los Angeles Times şi în The Hollywood Reporter conform cărora doi consilieri principali angajaţi de HFPA pentru a ghida asociaţia în privinţa diversităţii şi incluziunii - profesorul Shaun Harper de la Universitatea Southern California şi experta în managementul situaţiilor de criză Judy Smith - au demisionat din acele funcţii.

Directorii de la NBC aşteaptă ca HFPA să prezinte un plan complet de reformare a asociaţiei, după informaţiile apărute în presă potrivit cărora organizaţia nu are niciun membru de culoare şi foloseşte practici financiare îndoielnice. 

Membrii consiliului director al HFPA au condamnat textul trimis de Phil Berk. „De la înfiinţarea sa, HFPA s-a dedicat ridicării unor punţi culturale şi creării unei mai bune înţelegeri între artiştii proveniţi din diverse medii prin filme şi televiziune. Opiniile exprimate în textul trimis de Phil Berk îi aparţin doar lui, iar textul nu reflectă - în nicio formă - opiniile şi valorile HFPA. HFPA condamnă toate formele de rasism, discriminare şi discurs al urii şi consideră că un astfel de limbaj şi un astfel de conţinut sunt inacceptabile", a transmis Asociaţia Presei Străine de la Hollywood într-un comunicat.

Compania MRC, care deţine firma Dick Clark Productions, organizatoarea galei de decernare a Globurilor de Aur, a reacţionat la rândul ei: „Suntem dezgustaţi de retorica rasistă promovată de un membru HFPA ieri. Cerem HFPA să ia măsuri rapide şi decisive împotriva acestui membru al său".

Phil Berk nu se află la prima lui abatere de genul acesta. Anterior, actorul Brendan Fraser l-a acuzat pe fostul preşedinte al HFPA de agresiune sexuală.

În 2014, Phil Berk i-a supărat pe membrii HFPA după ce a publicat un volum de memorii în care a vorbit în termeni dispreţuitori despre asociaţie şi unii dintre colegii lui. După acest incident a decis să îşi ia un concediu fără plată.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite