Un fost membru al unui comando american de elită şi-a asumat public transsexualitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost membru al unui comando american de elită îşi povesteşte într-o carte în format electronic, intitulată „Princess Warrior“ (Prinţesa războinică), viaţa de femeie pe care a început-o în urma unui tratament hormonal şi asumarea în mod public a identităţii feminine, relatează AFP.

Foştii săi camarazi din „Team 6“, din cadrul Navy Seal, o cunoşteau sub numele de Chris, un tip musculos purtând barbă, a cărui fotografie apare pe coperta memoriilor sale, cu subtitlul „Călătoria unui Navy Seal către coming-out transgender“, publicată sâmbătă pe site-ul Amazon.

Chris a părăsit unitatea cu câteva luni înainte ca celebra unitate să efectueze raidul care a condus la eliminarea lui Osama ben Laden, în mai 2011. Între timp şi-a schimbat numele, devenind Kristin Beck.

Cartea sa este dedicată celor care se tem să se declare transgender, în contextul în care armata continuă să interzică transsexualilor să servească.

Interdicţia vizându-i pe homosexuali a fost anulată în septembrie 2011.

„Renunţ de-acum la toate deghizările şi spun lumii adevărata mea identitate de femeie“, a scris Kristin într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Linkedin.

„Nu cred că sufletele au sex, însă noul meu drum mi-a făcut sufletul complet şi fericit“, scrie ea în carte. „Sper ca aventura mea să prezinte într-o nouă lumină experienţa umană şi mai ales să vindece dogma socio-religioasă a unui gen sexual pur binar“, adaugă ea.

Fostul membru „Team 6“ povesteşte că a dus o luptă interioară, în decursul celor 20 de ani de carieră militară, cu o criză de identitate, înainte să recunoască treptat că este femeie.

„După multiple mobilizări în străinătate - mai multe decât în cazul multor alţi (membri Navy) Seal -, Chris s-a întors în viaţă pentru a duce această luptă mai profundă, în adâncul sufletului său“, declară Anne Speckhard, care predă psihiatrie la Universitatea Georgetown şi este co-scriitor al cărţii.

Spre marea ei surpriză, Kristin a primit cuvinte de încurajare de la majoritatea foştilor camarazi de arme.

„Fratele meu, sunt cu tine.... Este dificil să fii un (membru Navy) Seal, dar acest lucru pare şi mai dificil. Pace“, i-a scris unul dintre ei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite