Soldatul care și-a dat foc în fața Ambasadei Israelului de la Washington a murit. Cum și-a motivat gestul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al Forțelor Aeriene ale SUA a murit după ce și-a dat foc în fața Ambasadei Israelului la Washington în semn de protest față de războiul din Fâșia Gaza. 

FOTO Twitter
FOTO Twitter

„Persoana implicată în incidentul de ieri (duminică, n. red.) a decedat în cursul nopții din cauza rănilor”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Pentagonului într-un scurt mesaj citat de AFP.

„Vom furniza informaţii suplimentare la 24 de ore după ce rudele vor fi fost informate”, a adăugat ea.  

Forțele Aeriene ale SUA au confirmat că este vorba despre un militar în serviciu activ, însă identitatea nu i-a fost confirmată. Poliția, Secret Service, care au intervenit de urgență, și alte autorități investighează cazul, potrivit BBC News

„Complice la genocid”

Într-un videoclip care a fost transmis în direct pe Twitch, bărbatul s-a legitimat și a spus că este un membru în serviciu al Forțelor Aeriene ale SUA.

Înainte de a-și da foc, el a afirmat că „nu va mai fi complice la genocid” și a fost auzit strigând „Palestina liberă” în timp ce ardea.

Un echipaj de dezamorsare a bombelor a fost trimis la fața locului, din cauza preocupărilor legate de un vehicul suspect care ar fi putut avea legătură cu individul. Acesta a fost, ulterior, declarat sigur, după ce nu au fost găsite materiale periculoase.

Niciun membru al personalului misiunii diplomatice israeliene nu a fost rănit în incident, a declarat o purtătoare de cuvânt. Ministerul israelian de Externe a declarat că bărbatul nu era cunoscut personalului ambasadei.

Nu este prima dată când cineva recurge la un astfel de gest extrem, în fața unei misiuni diplomatice israeliene în SUA. În decembrie, un protestatar și-a dat foc în fața Consulatului israelian din statul Georgia. Poliția a spus că demonstrantul a folosit benzină, iar un steag palestinian a fost găsit la fața locului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite