Un avion care nu răspundea la apeluri s-a prăbușit în statul american Virginia

0
Publicat:

O aeronavă care nu răspundea la apelurile a două avioane de luptă venite să-l intercepteze s-a prăbuşit în statul american Virginia. Mai mulți locuitori din Washington și din suburbii au declarat că au auzit un zgomot deosebit de puternic care a zguduit ferestrele caselor și pereții pe mai mulți kilometri.

Foto: Avion luptă Sursă: Shutterstock
Foto: Avion luptă Sursă: Shutterstock

Conform mai multor responsabili citați de către AFP, zgomotul pe care l-au auzit localnicii a fost un bang supersonic produs de către două avioane de luptă care se aflau în curs de interceptare a avionului care nu răspundea la semnale.

So the streets are saying it was a sonic boom in Annapolis that everyone in the DMV felt/heard? Here’s a video of one pic.twitter.com/LIM2Bp1F9Z

— MoreReesesPlease (@morereeses13) June 4, 2023

Un responsabil al Pentagonului a declarat pentru AFP că cele două avioane de luptă au decolat de la baza Andrews din Maryland pentru a urmări un aparat descris de Aviația Civilă Americană (FAA) drept un avion ușor Cessna Citation. 

"Zgomotul puternic care s-a auzit în zona metropolitană a Washingtonului a fost cauzat de un zbor autorizat al Departamentului Apărării. Acest zbor a provocat un bang supersonic", a comunicat pe Twitter Biroul de gestionare a situațiilor de urgenţă din oraşul Annapolis, situat la aproximativ 50 de kilometri est de capitala federală.

Aparatul Cessna Citation, în urmărirea căruia se aflau cele două avioane de vânătoare, s-a prăbuşit în apropiere de Montebello, Virginia, la aproximativ 270 de kilometri sud-vest de Washington, în jurul orei 15.30, (19.30 GMT), a raportat FAA.

Până la acest moment, nu au fost comunicate informaţii despre pilot şi despre eventualii pasageri ai aparatului. Un astfel de avion poate avea la bord între opt și doisprezece pasageri în funcție de configurație. 

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite