Trump, tot cu gândul la zidul de la graniţa cu Mexic. Care este primul lucru pe care l-ar face dacă ajunge din nou preşedintele SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
trump

Donald Trump intenţionează să recandideze la funcţia de preşedinte la SUA. Acesta a precizat că prima sa acţiune ca nou ales ar fi să reia construcţia zidului de la graniţa de sud.

Preşedintele a declarat pentru „Kash’s Corner” de la EpochTV că finalizarea zidului are o semnificaţie care se extinde dincolo de politica internă, deoarece ar proiecta o imagine de forţă pentru Xi Jinping din China şi pentru alţi lideri mondiali.

„În primul rând, zidul, chiar şi pentru el”, a spus Trump, citat de The Epoch Times, referindu-se la Xi. „Ştii de ce? Pentru că atunci când vede milioane de oameni care se revarsă în ţara noastră, îşi pierde respectul pentru noi. Când [el] şi Putin, şi Kim Jong Un, şi liderii Iranului, se uită la milioanele de oameni care intră în SUA, îşi pierd cu toţii respectul”, relatează Mediafax.

Preşedintele Joe Biden a anulat mai multe politici de frontieră după ce a preluat mandatul în ianuarie 2021, fapt ce a dus la trecerea graniţei a unui număr mare de străini.

Agenţii Poliţiei de Frontieră au reţinut 1,9 milioane de trecători ilegali în 2021, de patru ori mai mulţi decât au fost reţinuţi cu un an înainte. Numărul copiilor neînsoţiţi care trec graniţa dintre SUA şi Mexic a atins un nivel record în 2021.

Construirea zidului la graniţa de sud a fost o promisiune făcută de Trump în Campanie. Democraţii din Congres au luptat împotriva finanţării proiectului şi, la un moment dat, au blocat banii pentru construcţie. Trump a învins însă şi, în momentul în care şi-a părăsit mandatul, guvernul construise deja peste 450 de mile de zid.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite