Trump face apel la verdictul tribunalului prin care a fost condamnat să plătească 5 milioane de dolari

0
Publicat:

Fostul președinte american Donald Trump a făcut apel la o hotărâre a curții din New York, care l-a obligat să plătească 5 milioane de dolari într-un proces civil intentat de scriitoarea Elizabeth Carroll. Documentul corespunzător a fost publicat joi în baza de date electronică a tribunalului pentru Districtul de Sud din New York.

Trump vs Carroll. Foto: Arhiva Adevărul
Trump vs Carroll. Foto: Arhiva Adevărul

Potrivit unei declarații depuse de avocații fostului lider american, Trump face apel la decizia instanței din 11 mai, potrivit căreia trebuie să-i despăgubească reclamantei prejudicii în valoare de 5 milioane de dolari. Apelul urmând să fie judecat și în instanță. situat în New York.

Un juriu din New York l-a găsit pe Trump vinovat pe 9 mai într-un proces civil intentat de Elizabeth Carroll, care l-a acuzat de hărțuire și defăimare în 1996. Juriul a concluzionat că Trump a atins-o pe Carroll împotriva consimțământului ei și, de asemenea, a calomniat-o pe scriitoare atunci când i-a negat afirmațiile în acest caz. În același timp, juriul a respins acuzațiile de viol. Juriul a fost de acord ca Trump să-i plătească un total de 5 milioane de dolari - 2 milioane de dolari pentru hărțuire și 3 milioane de dolari pentru defăimare.

În 2019, Caroll, care a fost editorialist pentru mai multe publicații cunoscute, a publicat o carte în care susținea că Trump a violat-o la sfârșitul lui 1995 sau începutul lui 1996 într-o cabină de probă a unui magazin din centrul orașului New York. În același an, ea a intentat un proces corespunzător în instanță, dar atunci cazul nu a progresat.

În noiembrie 2022, Caroll a intentat un nou proces împotriva fostului președinte, acuzându-l de defăimare și negând faptul că a fost viol. Trump a negat în mod repetat aceste acuzații, spunând că nu a întâlnit-o niciodată pe Caroll.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite