Trump amenință că îl aruncă pe Zuckerberg în pușcărie. „Îl urmărim îndeaproape”, transmite fostul președinte al SUA

0
Publicat:

Donald Trump a avertizat că Mark Zuckerberg își va „petrece restul vieții în închisoare” dacă Facebook va influența ilegal rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA.

Donald Trump îl amenință pe Mark Zuckerber FOTO: EPA EFE
Donald Trump îl amenință pe Mark Zuckerber FOTO: EPA EFE

Într-o carte, care va fi publicată săptămâna viitoare, Trump a susținut că miliardarul a „dirijat” Facebook împotriva sa în timpul campaniei din 2020, potrivit The Telegraph. 

Trump a susținut în cartea intitulată „Salvați America” că Zuckerberg ar fi vizitat Biroul Oval și „și-ar fi adus soția foarte drăguță la dineuri, ar fi fost cât se poate de drăguț”, în timp ce se implica într-un „complot împotriva președintelui”.

„Îl urmărim îndeaproape și, dacă face ceva ilegal de data aceasta, își va petrece restul vieții în închisoare - la fel ca și alții care trișează în alegerile prezidențiale din 2024”, a spus Trump, potrivit publicației citate. 

În timpul campaniei din 2020, gigantul tehnologic a blocat reclame care susțineau fraude electorale și a interzis ulterior grupuri precum „Stop the Steal”. Acesta l-a blocat pe Trump în urma revoltelor din 6 ianuarie de la Capitol Hill, înainte de a-i restabili contul doi ani mai târziu.

De atunci, Facebook și-a schimbat politicile pentru a permite reclamele care includ afirmații nefondate ale lui Trump și ale susținătorilor săi potrivit cărora alegerile din 2020 au fost fraudate.

Zuckerberg a declarat că nu va face nicio contribuție financiară în timpul alegerilor din 2024. În scrisoare, el a spus: „Scopul meu este să fiu neutru și să nu joc un rol într-un fel sau altul”.

Aceasta vine după ce Zuckerberg a recunoscut în fața unei comisii americane că Facebook a fost „presat în mod repetat” de administrația Joe Biden să blocheze dezinformarea despre Covid-19, adăugând că solicitările de a cenzura conținutul au fost greșite.

Într-o scrisoare adresată Congresului, acesta a adăugat, de asemenea, că, în retrospectivă, Facebook nu ar fi trebuit să retrogradeze un articol dăunător din New York Post despre fiul lui Joe Biden, Hunter, pe fondul afirmațiilor că ar fi putut face parte dintr-o campanie rusă de dezinformare.

„De atunci a devenit clar că reportajul nu a fost dezinformare rusească”, a declarat Zuckerberg, adăugând că societatea și-a schimbat politicile.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite