Trump a oprit noua serie de sancţiuni împotriva Rusiei

0
0

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a oprit punerea în aplicare a unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, la doar o zi după ce ambasadorul ONU, Nikki Haley, a declarat că a acestea vor urma, relatează The Washington Post.

Duminică, Haley a declarat pentru o emisiune de la CBS că luni va anunţa cel mai propabil o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, îndreptat în special către companiile ruseşti care au legătură cu echipamentele folosite de către armele chimice siriene.

„Veţi vedea că sancţiunile ruseşti vor veni. Secretarul Mnuchin le va anunţa luni şi vor avea de-a face cu companiile ale căror echipamente au legătură cu Assad şi armele chimice folosite în Siria. Cred că toată lumea ştie că am transmis un mesaj puternic, speranţa noastră fiind că l-au recepţionat”, a explicat Haley.

Totuşi, planurile de a pedepsi Rusia pentru suportul oferit către regimul lui Bashar al-Assad s-au împotmolit la Casa Albă. Trump s-a întâlnit cu mai mulţi consilieri de securitate naţională şi şi-a exprimat dezaprobarea în faţa acestora în privinţa sancţiunilor, motivând că este prea repede şi că încă nu e pregătit să le execute.

Noile sancţiuni economice împotriva Rusiei au fost luate în considerare, însă încă nu au fost aprobate de către preşedinte. Analiştii americani se aşteaptă ca Trump să le aprobe abia dup ce Rusia va mai veni cu încă o provocare.

În ce privesc declaraţiile lui Haley, administraţia de la Casa Albă le-au deschis drept eronate şi a informat ambasada rusă că nu există noi sancţiuni. Totuşi, unele voci critice spun că de obicei ambasadorul SUA la ONU este precaut în declaraţii şi că întotdeauna vorbeşte personal cu Trump înainte de a se afişa în faţa jurnaliştilor.

O parte din administraţia preşedintelui au sugerat o abordare mai fermă în privinţa Rusiei, însă Trump are alte planuri, spunându-le consilierilor că preferă o abordare mai cooperativă faţă de guvernul de la Moscova.

Potrivit Business Insider, Trump ar fi avut o ieşire după ce luna trecută SUA au expulzat 60 de diplomaţi ruşi, şi le-a comunicat oficialilor din administraţia sa să nu mai vorbească în public despre măsurile împotriva Rusiei pe care le aprobă, deoarece nu vrea să-l supere pe Putin.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite