Trump a acceptat nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din SUA, în primul discurs de la împușcături: „Vom opri războiul din Ucraina” VIDEO

0
Publicat:

Donald Trump a acceptat oficial nominalizarea partidului său pentru funcţia de preşedinte, la Convenţia Naţională Republicană din Milwaukee. „Accept cu mândrie nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, a transmis fostul președinte SUA, în primul interviu după împușcături.

Donald Trump, fostul președinte al SUA FOTO: EPA EFE
Donald Trump, fostul președinte al SUA FOTO: EPA EFE

„Vom avea parte de o victorie incredibilă și de patru ani în fruntea acestei țări. Voi fi președintele tuturor americanilor, nu doar a jumătate dintre americani. Accept nominalizarea Partidului Republican în această seară”, a transmis Donald Trump, citat de CNN.

„Sunt mai determinat ca niciodată să câștig, la fel sunteți și voi”, a spus Trump, în timp ce sala îi strigă numele.

Trump a mulțumit familiei sale care a fost alături de el. De asemenea, i-a mulțumit lui JD Vance, cel care a fost nominalizat de acesta viitorul vicepreședinte al SUA dacă va câștiga alegerile.

Trump și-a anunțat obiectivele noului mandat: tăierea taxelor, îmbunătățirea forțelor armate, lupta cu ISIS, lupta cu drogurile. De asemenea, a aunțat că va opri războiul din Ucraina.

„Granițele vor fi sigure, vom restabili pacea și armonia, dar pentru asta trebuie să salvăm națiunea de o conducere incompetentă. Vom învinge China, și ei știu asta. Voi finaliza zidul pe care deja l-am construit împotriva imigrației ilegale. Trebuie să oprim invazia care ucide zeci de mii de americani anual. Vom opri războiul din Ucraina care nu s-ar fi întamplat dacă aș fi fost președinte”, a precizat Trump.

Fostul președinte al SUA a vorbit și despre tentativa de asasinat, spunând că a supraviețuit doar pentru că s-a întâmplat să își miște capul.

„Lucrul uimitor este că înainte de împușcătură, dacă nu mi-aș fi mișcat capul în ultima clipă, glonțul asasinului și-ar fi atins perfect ținta, iar eu nu aș fi fost aici în seara asta. Nu am fi fost împreună”, a spus Trump.

Referindu-se la Secret Service, el a spus: „Sunt oameni incredibili. Gloanțele zburau pe deasupra noastră, iar eu mă simțeam senin, dar acum agenții Secret Service se puneau în pericol. Erau pe un teritoriu foarte periculos. Gloanțele zburau chiar deasupra lor, ratându-i cu foarte puțini centimetri, iar apoi totul s-a oprit. Lunetistul serviciilor noastre secrete, de la o distanță mult mai mare și cu un singur glonț folosit, a luat viața asasinului, i-a eliminat”.

Trump a ținut un moment de reculegere pentru bărbatul ucis, Corey Comperatore, în timpul tentativei de asasinat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite