SUA vor să instaleze rachete cu rază lungă de acţiune în Asia pentru a descuraja China, „cea mai mare ameninţare strategică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insula Guam FOTO WIKIMEDIA COMMONS/NASA
Insula Guam FOTO WIKIMEDIA COMMONS/NASA

Armata SUA plănuieşte să instaleze rachete cu rază lungă de acţiune în Asia pentru a descuraja China, a anunţat Comandamentul american pentru Indo-Pacific numind China „cea mai mare ameninţare strategică de securitate pe termen lung din secolul 21”, relatează Washington Times.

Philip S. Davidson, şeful Comandamentului american pentru Indo-Pacific, a declarat în cadrul unei audieri în Congresul american că SUA au nevoie stringentă de un sistem de apărare cu rachete de la sol pe Insula Guam astfel încât să fie asigurată o defensivă de 360 de grade în eventualitatea unui atac din partea Chinei.

„Într-un profund contrast cu viziunea noastră deschisă şi liberă, Partidul Comunist din China promovează un sistem închis şi autoritar funcţionând prin oprimare internă şi agresiune externă.

Abordarea periculoasă a Chinei în regiune cuprinde un efort total de a exercita coerciţie, corupe şi prăbuşi guverne, afaceri, organizaţii şi populaţii din regiunea Indo-Pacific”, a subliniat Davidson, precizând că pericolul reprezentat de China provine din „eroziunea descurajării convenţionale vizavi de Republica Populară China”.

Acesta a solicitat în Congres 4,7 miliarde de dolari din bugetul apărării pentru a răspunde ameninţării din partea Chinei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite