SUA: Un test al sistemului de apărare antirachetă eşuează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul american de apărare antibalistică a înregistrat vineri un eşec cu ocazia unui test desfăşurat deasupra Oceanului Pacific, ratând interceptarea unei rachete balistice, potrivit Pentagonului.

Acest costisitor sistem de interceptare a rachetelor, aflat la sol, a ratat toate testele la care a fost supus cu începere din 2008, notează France Presse.

Obiectivul exerciţiului de vineri a constat în lansarea unei rachete antirachetă de la baza aeriană Vanderberg, care să intercepteze o rachetă balistică lansată de la baza americană Kwajelein, din insulele Marshall.

„Interceptarea nu a avut loc”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei de apărare împotriva rachetelor, Richard Lehner, într-un scurt comunicat.

Responsabilii programului vor examina în detaliu cauza ori cauzele anomaliilor ce au împiedicat o interceptare încununată de succes”, a adăugat el.

Sistemul american de apărare antirachetă s-a confruntat cu numeroase probleme tehnice, testele sale fiind amânate după două eşecuri înregistrate în 2010.

Aproximativ 30 de rachete antirachetă sunt instalate în Alaska şi California, al căror cost total se ridică la 34 de miliarde de dolari. Ele sunt destinate să se opună unei eventuale ameninţări nord-coreene.
 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite