SUA refuzã semnarea tratatului ONU privind telecomunicaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUA nu vor semna tratatul ONU asupra telecomunicaţiilor, aflat în curs de negociere în Dubai, considerând cã acesta deschide calea reglementãrii internetului de cãtre o agenţie a Naţiunilor Unite, a anunţat, joi, şeful delegaţiei americane.

”Statele Unite au anunţat cã nu pot semna documentul în forma sa actualã”, a declarat Terry Kramer, şeful delegaţiei americane la summitul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), potrivit AFP.

În cursul summitului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, agenţia ONU  trebuia sã actualizeze, pentru prima datã dupã 1988, Regulamentul Telecomunicaţiilor Internaţionale (ITR).

Unii participanţi considerã cã este o poartă către crearea unor noi reguli pentru internet. Totuşi, cele mai multe ţãri şi pionieri ai internetului, în special Google, şi-au exprimat îngrijorarea, considerând cã a oferi mai multã putere UIT ar fi o ameninţare pentru o reţea liberã şi deschisã.

”Statele Unite au fost întotdeauna de pãrere cã tratatul ONU nu trebuie sã se extindã la conţinutul internetului şi administrãrii acestuia”, a explicat, joi, Kramer.

Delegatul american a precizat cã un eventual vot ar putea interveni în cursul zilei de vineri, dar cã propunerea actualã, dezbãtutã de 193 de ţãri reunite de la 3 decembrie, are puţine şanse sã se concretizeze.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite