SUA îi avertizează pe americanii din Rusia că riscă să fie arestaţi în mod arbitrar. Ce recomandări face Departamentul de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Cetăţenii americani din Rusia riscă să fie arestaţi în mod arbitrar de către autorităţi, a avertizat marţi Departamentul de Stat, care şi-a reînnoit apelul de a nu călători în ţară sau de a o părăsi imediat, relatează AFP.

Departamentul de Stat a avertizat cu privire la „posibilitatea hărţuirii cetăţenilor americani” de către forţele de securitate ruse, „inclusiv arestare” şi „aplicare arbitrară a legii locale”, din cauza poziţiei Washingtonului cu privire la invazia rusă a Ucrainei şi a sancţiunilor impuse împotriva Moscovei.

Avertismentul a fost emis după ce starul american de baschet Brittney Griner a fost reţinută în Rusia de peste o lună. Ea a fost arestată pe 17 februarie, pe un aeroport din apropierea Moscovei cu "vaporizatoare şi un lichid cu un miros deosebit” de ulei de canabis, potrivit vămii ruse.

Considerată una dintre cele mai bune jucătoare din lume, Griner riscă până la zece ani de închisoare. Ea a fost plasată într-un centru de detenţie, de unde – printr-o decizie a unui tribunal rus – nu va putea fi eliberată înainte de 19 mai.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite