SUA: Bărbatul care a ucis trei poliţişti la Baton Rouge este un fost puşcaş marin de culoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavin Long Foto: Captură YouTube
Gavin Long Foto: Captură YouTube

Un fost puşcaş marin, îmbrăcat în negru şi înarmat, a ucis trei ofiţeri ai Poliţiei din Baton Rouge, Louisiana, duminică, la mai puţin de două săptămâni după ce un bărbat de culoare a fost ucis de forţele de ordine din oraş, în urma unei confruntări ce a dus la o noapte de proteste care au reverberat în toată ţara, relatează Associated Press.

Alţi trei ofiţeri au fost răniţi, dintre care unul grav.

Incidentul armat a început la o benzinărie de pe autostrada Airline. Aparent, forţele de ordine au fost alertate telefonic că “o persoană suspectă merge pe autostrada Airline cu o puşcă de asalt”. La sosirea la faţa locului, atacatorul a deschis focul asupra lor.

Timp de şase minute, oamenii legii nu şi-au dat seama de unde trage. În cele din urmă, însă, forţele de ordine au reuşit să îl ucidă pe agresor.

Atacatorul a fost identificat drept Gavin Long, originar din Kansas City care a împlinit 29 de ani duminică. Long, care era de culoare, a servit ca puşcaş marin din 2005 până în 2010, ajungând la gradul de sergent. El a fost trimis în Irak din iunie 2008 până în ianuarie 2009 şi a primit mai multe medalii, inclusiv una pentru comportamentul său.

Deşi se crede că a fost singura persoană implicată în atac, autorităţile verifică în prezent dacă a avut complici. Alte două “persoane de interes” au fost reţinute pentru audieri în oraşul Addis, dar au fost eliberate ulterior fără nicio acuzaţie.

Deocamdată, autorităţile nu cunosc motivul atacului.

Incidentul armat, ce a avut loc la mai puţin de doi kilometri de sediul central al Poliţiei, a contribuit la tensiunile dintre comunitatea de culoare şi forţele de ordine din ţară.

Cu numai câteva săptămâni înainte, unul dintre ofiţerii ucişi a publicat un mesaj emoţionant pe Facebook despre cât de greu este să fii poliţist în situaţia actuală din ţară.

Preşedintele Barack Obama le-a cerut americanilor să renunţe la cuvintele şi acţiunile care inflamează spiritele.

„Nu avem nevoie de acuzaţii neatente aruncate pentru a marca puncte politice sau pentru a ne avansa agenda. Trebuie să ne temperăm cuvintele şi să ne deschidem inimile”, a spus şeful statului.

Săptămâna trecută, doi poliţişti au ucis un bărbat de culoare neînarmat la Baton Rouge. Întreaga scenă a fost filmată şi publicată pe internet, unde a fost vizualizată de numeroase persoane. Incidentul a stârnit un val de indignare în ţară şi proteste de amploare.

La Dallas, un fost militar de culoare a ucis cinci poliţişti care asigurau securitatea la un miting împotriva brutalităţii poliţiei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite