SUA au răspuns amenințărilor nucleare ale lui Medvedev

0
Publicat:

Folosirea armelor nucleare ar avea consecințe grave pentru Federația Rusă, a spus un reprezentant al Consiliului Național de Securitate al SUA.

Dmitri Medvedev. Foto: EPA-EFE
Dmitri Medvedev. Foto: EPA-EFE

Casa Albă a numit cuvintele vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, că Rusia ar putea folosi împotriva Ucrainei arme nucleare, în cazul unei contraofensive de succes,  drept nesăbuite și iresponsabile.

Folosirea armelor nucleare în Ucraina – sau oriunde altundeva – ar fi catastrofală pentru întreaga lume și ar avea consecințe grave pentru Rusia”, a declarat un reprezentant al Consiliului Național de Securitate al Statelor Unite ale  Americii, citat de CNN .

Potrivit acestuia, până acum SUA nu văd niciun semn că Rusia se pregătește să recurgă la arme nucleare. „Continuăm să monitorizăm îndeaproape ceea ce se întâmplă, dar până acum nu vedem niciun motiv pentru a ne ajusta propria poziție nucleară, nici semne că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare”, a adăugat el.

Amenințările nucleare ale lui Medvedev

Pe 30 iulie, fostul președinte al Federației Ruse a spus că Rusia „ar trebui” să recurgă la utilizarea armelor nucleare dacă ofensiva Ucrainei va avea succes și va elibera teritoriile capturate de Rusia.

După cum știți, Medvedev nu a amenințat direct că va folosi arme nucleare pentru prima dată. De exemplu, în martie, el a „avertizat”  Ucraina împotriva încercărilor de a de-ocupa Crimeea. El a declarat mai târziu că perspectiva războiului nuclear creștea în fiecare zi. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite