SUA afirmă că a ucis un lider ISIS în estul Siriei

0
Publicat:

Comandamentul Central al SUA a declarat duminică că a efectuat un atac cu dronă pe 7 iulie care a ucis un lider ISIS în estul Siriei, relatează Reuters. 

FOTO: AFP
FOTO: AFP

În atac au fost folosite aceleași drone MQ-9 care „mai devreme în cursul zilei au fost hărțuite de avioane rusești într-o întâlnire care a durat aproape două ore”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Central al SUA

„Comandamentul Central al SUA a efectuat un atac în Siria care a dus la moartea lui Usamah al-Muhajir, un lider ISIS în estul Siriei”, se mai arată în comunicat, fără a se oferi mai multe detalii despre al-Muhajir.

În ultimul an, Washingtonul a intensificat raidurile și operațiunile împotriva presupușilor agenți ISIS în Siria, ucigând și arestând diverși lideri ai săi care se adăpostiseră în zone aflate sub controlul rebelilor susținuți de Turcia, după ce gruparea a pierdut ultimul teritoriu pe care îl mai avea în Siria în 2019.

Campania condusă de SUA, care l-a ucis şi pe fostul şef al Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, cel care se declarase „califul tuturor musulmanilor”, i-a vizat de atunci pe liderii care i-au supravieţuit, mulţi dintre ei fiind suspectaţi că planificaseră atacuri în străinătate.

Cu toate acestea, comandanții militari americani spun că ISIS rămâne o amenințare semnificativă în regiune, deși capacitățile sale au fost degradate, iar abilitatea sa de a-și reface rețeaua a fost slăbită.

Statul Islamic a controlat o treime din Irak și Siria la apogeul său în 2014. Deși a fost învins în ambele țări, militanții săi continuă să desfășoare atacuri insurgente.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite