Dezvăluirile unei teroriste ISIS, azi influenceriță: „Două fete au fost pur și simplu luate de lângă noi“

0
Publicat:

O fosta teroristă ISIS a povestit presei britanice clipele de coșmar prin care a trecut, dar acum și-a schimbat complet viața.

Tareena Shakil a fost arestată în 2014 (Foto: AFP/INSTAGRAM)
Tareena Shakil a fost arestată în 2014 (Foto: AFP/INSTAGRAM)

Tareena Shakil a fost prima femeie din Marea Britanie arestată pentru că a făcut parte din organizația teroristă ISIS, în 2014. Din Siria, ea le încuraja și pe alte femei să se alăture cauzei teroriștilor Isis, prin intermediul rețelei sociale Twitter. Nemulțumită de viața de acolo, femeia, care e și mama unui copil, a fugit în Turcia, unde a fost arestată și deportată în Anglia.

Ulterior, a fost condamnată la patru ani de închisoare de către Curtea Birmingham Crown, pentru că a fost membru ISIS și doi ani pentru încurajarea teroriste.

Tareena a ieșit din închisoare în 2019 și spune că a învățat din greșelile ei. În prezent, Shakil pare că duce o viață lipsită de griji, plimbându-se prin Maroc, Milano și Barcelona, acolo unde se pozează purtând accesorii și haine scumpe.

Despre viața ei în cadrul ISIS, Tareena a mărturisit că a fost un coșmar, deși s-a dus de bunăvoie să se alăture teroriștilor.

„Conversațiile noastre erau adesea ascultate și, în general, era de așteptat să te comporți într-un anumit fel...Au fost două fete care nu s-au comportat așa, care pur și simplu nu au ascultat de ei (de militanții ISIS n.r). Nici măcar nu pot să spun exact ce s-a întâmplat, au fost pur și simplu luate de lângă noi. A venit o dubiță, bărbații au coborât din dubă și le-au luat fetele și nu le-am mai văzut niciodată”, a spus ea pentru BBC, în urmă cu doi ani.

Fosta teroristă a povestit presei britanice că și-a schimbat complet viața. „Am învățat din greșelile mele și mi-am ispășit pedeapsa pe care am meritat-o. Nu caut să fiu vedetă sau influenceriță neapărat, ci încerc să le arăt oamenilor că poți trece prin momente grele chiar și atunci când poate părea imposibil”, a declarat femeia, citată de tabloidul britanic Mirror.

Citește întreaga sa poveste în Click!

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite