SUA a îngheţat active în valoare de peste un miliard de dolari ale oligarhului rus Suleiman Kerimov

0
0
Suleiman Kerimov FOTO EPA-EFE
Suleiman Kerimov / FOTO Arhiv─â / EPA-EFE

SUA vor ├«nghe┼úa activele ├«n valoare de peste un miliard de dolari ale unei companii care apar┼úine┬áoligarhului ┼či politicianului rus, Suleiman Kerimov. Acesta a fost sanc┼úionat de Washington cu pu┼úin timp ├«nainte de ├«nceperea r─âzboiului din Ucraina.

O investiga┼úie a autorit─â┼úilor americane a ar─âtat c─â Suleiman Kerimov "a folosit o serie complex─â de structuri legale ┼či de interpu┼či pentru a-┼či disimula interesele ├«n Heritage Trust", o companie cu sediul ├«n statul american Delaware, care are un regim fiscal foarte avantajos pentru societ─â┼úile comerciale, atr─âg├ónd astfel numeroase companii str─âine, scrie AFP, citat─â de Agerpres.

Suleiman Kerimov este pe lista de sanc┼úiuni a SUA ├«nc─â din 2018, pentru fapte precum sp─âlare de bani, dar ├«n prezent se num─âr─â ┼či printre oligarhii ru┼či viza┼úi de sanc┼úiuni din cauza declan┼č─ârii r─âzboiului din Ucraina.

Autorit─â┼úile din SUA spun c─â Suleiman Kerimov face parte din grupul de oligarhi care au leg─âturi directe ┼či profitabile cu guvernul rus.┬áUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite