Statul american New York legalizează consumul de marijuana în scop recreativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
New York legalizează consumul de marijuana Foto Shutterstock
New York legalizează consumul de marijuana Foto Shutterstock

Parlamentarii statului american New York au adoptat marţi un act normativ cre legalizează consumul de marijuana în scop recreativ. Guvernatorul Andrew Cuomo a spus că va semna noua lege, conform Agerpres, care citează AFP.

Această lege va permite oamenilor de la 21 de ani în sus să cumpere canabis şi să cultive acasă plante pentru consumul personal. Legea va redirecţiona fonduri spre educaţie şi tratarea toxicomaniei.

New York se alătură celor 14 state americane şi districtului Columbia unde este autorizată utilizarea canabisului. Guvernatorul Cuomo suştine că interdicţia canabisului „a ţintit într-un mod disproporţionat comunităţile de culoare, prin aplicarea unor pedepse aspre cu închisoarea”.

„Această legislaţie istorică face dreptate comunităţilor mult timp marginalizate, susţine o nouă industrie ce va face să crească economia şi stabileşte garanţii substanţiale pentru public”, a mai spus acesta.

Până în acest moment, taxarea marijuanei a adus statului un profit den350 de milioane de dolari pe an

New York va şterge dosarele persoanelor care au fost deja condamnate pentru delicte legate de marijuana.

De asemenea, legea va suprima sancţiunile pentru posesia a trei uncii de droguri (85 de grame), noua limită de posesie personală. În acelaşi timp, programul existent de distribuţie a marijuanei în scopuri medicale urmează să fie extins.

Potrivit biroului guvernatorului, schimbarea legislative ar crea zeci de mii de locuri de muncă. Statul vrea să taxeze vânzarea marijuanei cu 9%.

Decizia vine în condiţiile în care Andrew Cuomo face obiectul unei anchete pentru hărţuire sexuală şi intimidare, iar administraţia sa este acuzată că a orchestrat ascunderea deceselor legate de COVID-19 în căminele de bătrâni.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite