Statul american Maryland anulează 175.000 de condamnări pentru consumul de marijuana

0
Publicat:

Statul american Maryland va anula 175.000 de condamnări pentru consumul de marijuana pronunțate în ultimele decenii, a anunțat guvernatorul său Wes Moore, citat de The Guardian.

Zeci de mii de condamnări pentru consum de marijuana, anulate în SUA
Zeci de mii de condamnări pentru consum de marijuana, anulate în SUA

Guvernatorul statului Maryland spune că a luat această decizie pentru a "rectifica un număr uriaș de erori istorice".

El a declarat într-un interviu pentru The Washington Post  că această grațiere în masă va avea loc luni, pentru a coincide cu sărbătoarea Juneteenth, o zi care marchează empanciparea ultimilor sclavi americani.

Asta pentru că, istoric vorbind, numărul persoanelor de culoare arestate pentru posesie de canabis este de trei ori mai mare decât al persoanelor albe.

Potrivit lui Moore, astfel de acuzații au fost folosite pentru a nega persoanelor etnice dreptul la locuri de muncă, locuințe sau accesul la educație.

"Mă bucur că avem o oportunitate reală (...) Dacă vrem să putem să creăm o creștere economică inclusivă, trebuie să începem să scăpăm de aceste bariere care continuă să pună presiune în mod disproporționat asupra comunitățiilor de culoare", a declarat Moore.

Mișcarea are loc în condițiile în care o astfel de grațiere în masă a avut loc și în statul Massachusetts și după ce președintele american Joe Biden a anulat mai multe astfel de condamnări. În luna aprilie, de exemplu, administrația Biden a eliminat o parte din restricțiile privind marijuana.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite